Small Log Processing

Интелигентно разбичване 1 (SLP 1)

ПЕЧЕЛИВШАТА ОБРАБОТКА НА ТЪНКИ ТРУПИ

Изпратете запитване за цена или информация!

Линията SLP използва тънки и тесни ленти на всеки банциг от линията, за да предложи по-висок рандеман в сравнение с други методи за дървообработка. Популярна сред производителите на палети, SLP се специализира в реализирането на възможно най-висока печалба от ниско стойностни трупи с диаметър до 400мм и повишаване на конкурентоспособността.

Линията SLP се използва успешно за производство на висококачествени елементи с широко приложение - от строителната до палетната индустрия. Може да бъде конфигурирана по много различни начини да отговори точно на конкретните нужди. Машините в нея са модулни и могат да бъдат пренаредени по всяко време при промени на пазара. Линията SLP модулната система на Wood-Mizer- много от машините използват еднакви електрочасти, ремъци, уплътнения, което налага необходимост от по-малко резервни части на склад.

Линията SLP:

• Струва по-малки от подобни линии.
• Има ниски инсталационни разходи. 
• Генерира повече продукт и по-малко отпадъци.
• Има нисък разход на енергия.  
• Не е скъпа за поддръжка.

ВИДЕО

ВИДЕА ОТ КЛИЕНТИ

СПЕЦИФИКАЦИЯ

Мощност
TVS-SC2.4L 2 x 11 кВт електродвигател
HR200 15 кВт електродвигател
HR500 2 x 11 кВт електродвигател
HR700 2 x 15 кВт електродвигател
Електрическо захранване 400V / 50 Hz, 3Ph
Допустими размери на материала
Мин. диаметър на трупа 100 мм
Макс. диаметър на трупа 400 мм
Мин. дължина на трупа 1.2 м
Макс. дължина на трупа 2.4-3.6 м
Мин. широчина на рязане 70 мм
Макс. широчина на рязане 250 мм
Оборудване на режещата глава и Опции
Стандарт TVS - Сдвоен вертикален банциг
SVS - Единичен вертикален банциг
HR500 или HR700 - Многоглав листач
Опции Натоварване: Рампа за трупи,
Напречен транспортьор за трупи,
Наклонен транспортьор за трупи
Транспортьори: Сортировачни транспортьори,
Ролкови транспортьори
Ленти (Дължина & Широчина)
TVS-SC2.4L 4.67 м x 32-38 мм
HR200 4.01 м x 32-38 мм
HR500 4.01 м x 32-38 мм
HR700 4.67 м x 32-38 мм
Размери на банцига
Дължина 28 м
Широчина 8 м
Височина 2.15 м

SLP1 Layouts

ЛИНИЯ ЗА ОБРАБОТКА НА ТЪНКИ ТРУПИ ОБОРУДВАНЕ

TVS


Сдвоеният вертикален банциг TVS използва тънки и тесни ленти за ефективно отнемане на две вертикални страни на трупи с диаметър до 400 мм. TVS е проектиран да бъде инвестиционно ефективен, гъвкав и устойчив на натоварвания за дългосрочно надеждна работа. TVS работи еднакво добре като самостоятелна машина и като част от линия за разбичване.

прочети повече


V-образният транспортьор подава трупите по единично през сдвоения банциг. Ролки с шипове притискат трупите отгоре. Разстоянието между бутащите палци лесно може да се променя в зависимост от дължината на трупите. Това е добро решение за прави трупи със стандартна дължина.

прочети повече


Верижният транспортьор с шипове заедно с притискащите ролки също с шипове осигурява изключителна стабилност на трупите при разбичването. Трупите в случая могат да се поставят чело в чело. Това е идеално решение за увеличаване на производителността с прави трупи и с неправилна форма.

прочети повече


За получаване на призми от янове се предлага подаване с плоска верига и притискащи ролки с шипове. Това се използва обикновено, когато два сдвоени вертикални банцига (TVS) се използват в линия заедно. Друга популярна употреба на TVS е в линия за преработка на капаци. Големи капаци могат да бъдат преработени веднъж на TVS, а после да бъдат подадени към листач с една или повече глави.

прочети повече


Единичният вертикален банциг отнема трети капак и така се оформя трета равна страна на призмата. Той е разположен непосредствено след сдвоения банциг, като от него призмите се отвеждат към многоглавия банциг за листене.

прочети повече


Идеален за предприятия, които се нуждаят от достъпен многоглав листач с вариращ в широки граници капацитет. Модулна конструкция, позволяваща използването на 1 до 6 глави в зависимост от нуждите.  Така при едно преминаване се получават до 6 дъски и един капак. За къси призми до 1,2м или за материали с вътрешни напрежения се предлагат допълнителни притискащи ролки.

прочети повече


Двойнозаръбващият циркуляр EG300 комбинира функциите на заръбващ и многолистов циркуляр в една машина. EG300 оптимизира използването на дървения материал и повишава капацитета с 20-30 %.

прочети повече

Транспортьори за материали

Проектирана е за да направи по-лесно и ефективно подаването на трупите с вилков повдигач към напречния транспортьор. Също така увеличава капацитета на транспортьора и така минимизира броят на подаванията на трупи към транспортьора.


За надеждното захранване на линията с трупи се използва напречен транспортьор със здрава и надеждна конструкция. Транспортьорите за трупи на Wood-Mizer са проектирани за тежките условия на експлоатация в дървообработването. Солидната им конструкция гарантира висока експлоатационна трайност в тежки условия на работа:

  • • Мощният двигател и редуктор осигуряват дълъг експлоатационен живот.
  • • Подавателните вериги са проектирани за тежка работа и висока надеждност.
  • • Носеща рама от стоманени профили със сечение 200 х 100 мм.

 


Наклоненият транспортьор за трупи е проектиран да подава равномерно трупите, позволявайки на оператора да се концентрира само върху ориентирането им върху транспортьора на двойния вертикален банциг.

  • • Верига с палци помага за разделянето на трупите.
  • • Краен изключвател осигурява винаги наличие на готов труп за подаване.
  • • Солидна конструкция с голяма скоростна кутия и мотор за непрекъснато подаване на малки и големи трупи.

Този транспортьор е проектиран като модулен, за да може да отговаря на специфичните нужди на всеки клиент. Състои се от два крайни модула- задвижващ и задвижван (мъртъв) и различен брой средни секции. В зависимост от конкретните изисквания дължината може да се избере според нуждите. Възможно е също да се промени височината, респ. наклона. Както и при напречните транспортьори, конструкцията и изработката са съобразени с тежките условия на работа в дървообработващите предприятия.

Наклонени транспортьори – Отделят страничните дъски и предлагат гъвкавост при избор на ъгъл на наклон според нуждите. 

Сортировачни транспортьори – Пренасят дървесина в различни посоки и предлагат гъвкавост да се добавят колкото удължителни секции са необходими според нужната дължина.

  • • Висококачествена верига.
  • • Краен изключвател за контрол на движението на материалите.
  • • Висок клас двигател и редуктор.
  • • Стабилна конструкция.

Прости ролкови транспортьори, които могат да се използват навсякъде в линията за обработка на трупи. Ефикасни означава да свързват машините без необходимост от допълнителни работници като подпомагат безпроблемното предвижване на материала.