УСТРОЙСТВА ЗА ЧАПРАЗЕНЕ НА ЛЕНТИ

BMT300

BMT300

Промишленият модел чапразило ВМТ300 е проектирано за професионално чапразене и при голям обем работа в големи дъскорезни предприятия. Максималната широчина на лентата е 75мм като за минута могат да се чапразят до 24 зъба. Моделът ВМТ300 се задвижва пневматично и гарантира много висока точност и равномерност на чапраза. Силата на натиска върху зъбите се регулира от електронно устройство, което след обработката на няколко зъба „се научава” каква сила трябва да се приложи, за да се постигне зададената големина на чапраза. Върху дисплей се изписват всички контролни параметри. Лентата се поставя и устройството се стартира в желания режим. Когато чапразенето на едната страна приключи, лентата се обръща и процесът започва от начало.

Няколко различни режима и функции позволяват гъвкавост на работа и на параметрите, които ще се използват. Режим на проверка проверява чапраза на зъбите.

Стандартните режими на чапразене могат да установят модела на чапразене и да регулират автоматично зъбите, които са с прекалено голям чапраз. След начапразване на лентата устройството просто спира или проверява отново лентата, за да се увери, че чапраза е точен. Може да се регулират минимални и максимални допустими отклонения в чапраза.

BMT300 е проектирано за съвместна работа със заточващото устройство BMS500 за компании с няколко банцика или центрове за професионална поддръжка на ленти.


BMT250

BMT250 осигурява полу-автоматично чапразене на двете страни на Вашите ленти с високо качество и ефективност. Оборудвано е с електрическо подаване, което гладко придвижва лентата до начапразване на всички зъби. На BMT250 могат да се поддържат ленти с широчина 25мм-75 мм и стъпка от 13 мм-32 мм.

BMT250 се управлява от централен контролен панел, който включва брояч на зъби, който спира, когато всички зъби са начапразени.

Микрометър измерва точно чапраза на всеки зъб, за да се осигури точно чапразене и готовност на лентата да реже отново като нова.


BMT200

BMT200

Начапразете едновременно двете страни на Вашата лента лесно като използвате ръчното чапразило BMT200, което ще Ви помогне да увеличите живота на лентата и ще получите най-точното бичене на дървесина.

BMT200 е проектирано за достъпно чапразене. С едно движение на ръкохватката чапразите два зъба едновременно и в същото време премествате лентата напред.

BMT200 може да чапрази ленти с широчина 25мм-75мм и може да задава стъпка от 13 до 32 мм. Микрометър измерва точно чапраза на всеки зъб, за да се осигури точно чапразене и готовност на лентата да реже отново като нова.


BMT150

Чапразилото BMT150 помага за бързата и качествена поддръжка на лентите и е достъпно. BMT150 е проектирано да бъде икономично и ефективно решение за малките до средни дървообработващи предприятия, които искат да подобрят резултатите от биченето си с правилно чапразене на своите ленти.

BMT150 предвижва лентата и чапрази два зъба едновременно с едно движение на ръкохватката. Чапрази зъбите и от двете страни на лентата едновременно и само след едно завъртане на лентата процесът на чапразене е завършен.

На BMT150 могат да се чапразят ленти с широчина от 25mm до 76mm и със стъпка от 6mm до 32mm. С помощта на микрометър точно се измерва чапраза на всеки зъб, за да се осигури точно чапразене и готова за рязане като нова лента.


BMT100

BMT100 е проектирано за просто, точно и достъпно чапразене на ленти. Просто предвижете ръчно лентата и начапразете една по една двете й страни. Микрометър измерва точно чапраза на всеки зъб, за да се осигури точно чапразене и готовност на лентата да реже отново като нова. Когато едната страна на лентата е завършена, тя се обръща и се чапрази другата.

На BMT100 могат да се чапразят ленти с широчина от 25mm до 50mm и различни профили на зъбите.

За тези, които имат малък обем ленти, но имат нужда от надеждно чапразене, BMT100 е чудесен избор.

Wood-Mizer Blades