Wood-Mizer Blades

Машини за заточване на ленти

BMS500 - Професионално заточващо устройство

TBMS500 е проектирано за нуждите на големите дървообработващи предприятия, които заточват голям брой ленти. Надеждната му конструция и автоматизация позволяват висока интензивност на работа. На устройството BMS500 могат да се заточва ленти с широчина от 25mm до 75mm и стъпка от 12.7mm до 28.6mm. Заточващият диск с покритие от кубичен борнитрит (боразон) е с диаметър 203mm и се върти с 4280 об/мин. Конструкцията позволява леко вдигане на капака и заточващия агрегат за лесна и бърза смяна на лентата. На капака има и специално прозорче, а под него и LED-осветление, за удобно наблюдаване на процеса на точене. Върху пулта за управление на новото устройство има и електронен брояч на зъби, който спира заточването при преминамане на определен, предварително зададен брой зъби. Устройството може да работи в два режима: настройване и редовна работа. Скоростта на точене може да се променя. Почистването на мустака, както и маслото от лентата става автоматично. С помощта на магнити се отделят металните частици от маслото.

Проектирана от професионалния екип на Wood-Mizer BMS500 е най-модерното заточващо устройство на пазара за този тип ленти в момента.


BMS250 - Персонално заточващо устройство

Заточващо устройство BMS250 е идеално за преработватели, които искат да инвестират във висококачествена, автоматична точиларка, която може да заточва ленти редовно и надеждно за нуждите на предприятието. Конструкцията на машината позволява лесно поставяне и сваляне на лентата. Точенето се спира автоматично, когато цикълът свърши. Скоростта на подаване на лентата се контролира с потенциометър. На капака има вентилационен отвор за аспирация при нужда. Пластини от синтетичен материали почистват излишното масло от повърхността на лентата. BMS250 използва заточващ диск с покритие от кубичен борнитрит и диаметър 127 мм, който се предлага с различни профили и готов за употреба. Основният двигател е с мощност 0.18 kW, 220 V, 2800 об./мин. Охлаждането и почистването на лентата и диска се извършва със специално масло, а с помощта на магнити се отделят металните частици от маслото. Избутвачът за лентата може да се регулира финно, а опорите за лентата лесно се преместват нагоре и надолу за ленти с широчина в интервала от 25mm до 50mm.