Нашата история

През 1982г. Wood-Mizer стартира от един гараж в щата Индиана, САЩ. Доналд Ласковски и Даниел Текулве имали идея за по-ефективен начин за разбичване на трупи на дъски. Те създали нещо ново и нови възможности се появили. Изведнъж всеки можел да обработва своята дървесина лесно и икономично и започнала революция за дървопреработвателите по света.

Фабрика, разположена в Индианаполис, в последствие произвела над 2500 банцига само за 5 години. Достъпният банциг, обработващ дървесина с качество на скъпите машини, се превърнал в успех!

Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982

Пазарът на мобилни банцизи нараства и започва търсенето на по-производителни машини. В отговор Wood-Mizer пуска на пазара Супер сериите през 1997 г. Следващият банциг бил LT15 - най-малкият предлаган от  Wood-Mizer тогава.

През 1990 г. полски предприемач вижда възможност и започва предлагането на продуктите на  Wood-Mizer в Европа. Европейското представителство на фирмата е базирано в Коло, Полша и обслужва пазарите в Европа, Африка и Азия. Компанията нараства с все по-широкото приложение на технологията с тънки и тесни ленти.

Днес Wood-Mizer  е динамична и модерна международна компания. Европа, Азия и Африка се обслужват от представителството на фирмата в Европа. Сертифицирано по стандарт ISO 9001:2015 модерното предприятие има повече от 300 служителя. През 2007г. е завършена нова производствена сграда за банцигови ленти от  2400 кв. м. Тя позволява разширяване на производството и освобождава място в основната производствена сграда.

През 2012-2013 г. още две нови сгради са завършени добавяйки повече от 4200 кв.м производствена и офис площ. Голяма производствена сграда и център за обслужване на клиенти с конферетна зала са завършени. 

Wood-Mizer Europe new production hall 2014

Центровете за обслужване на клиенти на Wood-Mizer се увеличават с представителства в над 100 страни. През повече от 35 години работа в цял свят, Wood-Mizer произвежда над 75 000 банцига придружени с голям брой допълнително дървообработващо оборудване.

Wood-Mizer Europe Employee photo 2014