Блог

30 септември 2020 г.

Wood-Mizer пуска на пазара висококачествена мулти функционална фрезова машина MP180

Компактната и на добра цена фрезовата машина MP180 с функции 3 в 1 спестява експлоатационни разходи и време, докато произвежда детайли за мебели, профилирани дъски и декоративни елементи.

Мулти функционалната машина MP180, разработена от Wood-Mizer, съчетава функциите на фреза, абрихт и щрайхмус като има една хоризонтална фрезова глава за рендосване и калиброване и една странична, добавена към долната маса за профилиране. MP180 е една от най-малките машини в гамата за четирстранни фрезови машини на Wood-Mizer, като произвежда готови квадратни дъски и корнизи с две преминавания на материала в сравнение с необходимите шест или осем със стандартен щрайхмус.Обработката започва с помощта на горната маса, за да се рендосат две съседни страни перфектно плоски и да се създадат точни прави ъгли една към друга. След това последните две страни се обработват на долната маса, като се задава дебелина на дъската до нейните крайни размери."Можете да премахнете всяко изкряване на сушения ви дървен материал, като използвате MP180, за да завършите с идеално плосък дървен материал", казва г-н Keith Threadgall, дърводелец от Шотландия. тъй като противоположната повърхност ще бъде идеално равна - успоредна на първата повърхност. "

Използвайки хоризонталната фрезова глава за рендосване / уплътняване и вертикалната странична резачка за формоване, MP180 работи в 3 функции - рендосване, калиброване и странично фрезоване - без да се налага да конфигурирате отново машината.

Няколко функции правят дизайна на мулти функционалната машина MP180 уникален:

• Ширината на обработка е 410 мм - по-голяма от повечето конкуренти на пазара

• Височина на обработка 260 мм

• Допълнителен страничен шпиндел може да фрезова до 100 мм височина

• Чугуненото легло е тежко и намалява вибрациите на машината, като същевременно увеличава надеждността

• Лесно регулируемият предпазител на профилния нож подобрява безопасността на работа

• Хоризонталната фрезова глава се доставя стандартно с 2 ножа. За по-гладка повърхност като опция се предлага глава с 4 ножа.

• Скоростта на подаване е постоянна при 6 м / мин. За обработка на едра твърда дървесина е на разположение опционалната променлива скорост между 2-12 m / min.

• Алуминиевата странична ограда се накланя до 45 градуса.„Дори когато правите квадратна греда с размер 4” по 4 ”, не винаги искате да е твърд квадрат”, продължава мистър Keith Threadgall „С накланящата се на 45 градуса преграда можете да се уверите, че ъглите не са твърде остри и да подобрите тяхната естетика. Това добавя стойност към готовия дървен материал. "

Предимството е, че можете едновременно да профилирате и задавате дебелина на дъската. Наличието на резервен шпиндел за вертикалната ви странична глава ви позволява лесно да сменяте ножовете за профилиране и в две преминавания произвеждате дъски с нут и перо.Умният дизайн на MP180 се състои от два отделни задвижващи двигателя, един горната фрезова глава и един за страничните. Тези два мотора могат да бъдат стартирани поотделно, в зависимост от вашите изисквания - това позволява допълнителна икономия на разходи за електроенергия по време на работа.

„Това е ръка за ръка с философията на Wood-Mizer да използва тесни и тънки ленти, за да спести от стомана, консумация на енергия и разхитена дървесина. Ако едновременно не работи с всички мотори, също така намалявате разходите за поддръжка, включително ножове, колани и лагери, "заключава Радослав Адамкевич, мениджър на продукти на Wood-Mizer.

Тази уникална комбинация от функционалност и качество с достъпна цена прави MP180 очевидният избор за дърводелците, които искат да имат една машина вместо три, за да спестят оперативни разходи, производствено пространство и време* * *
От 1982 г. насам Wood-Mizer печели репутацията на водещ в света производител на иновативни дървообработващи машини. От гората до окончателна форма, Wood-Mizer предлага богата гама от оборудване, включваща мобилни и промишлени машини за дървообработване, широколентови банцизи, лентови банцизи, заръбващи циркуляри, фрезови/щрайхмус машини, транспортьори, банцигови ленти и оборудване за поддръжка на банцигови ленти на любителите на гората и професионалисти от цял свят. Посетете уебсайта на Wood-Mizer за повече информация.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Преглед на оборудването Wood-Mizer

2020-10-1

Wood-Mizer предлага гама от дървообработващо оборудване за фрезоване, рендосване, профилиране и обработка по дебелина. Гамата от дървообработващо оборудване Wood-Mizer включва:

Wood-Mizer пуска на пазара висококачествена мулти функционална...

2020-9-30

Компактната и на добра цена фрезовата машина MP180 с функции 3 в 1 спестява експлоатационни разходи и време, докато произвежда детайли за мебели, профилирани дъски и...

Wood-Mizer празнува 30 години на Европейския пазар

2020-9-23

Дървесината е един от най-ценните природни материали, който позволява на обществото да изгради по-добър свят за милиони хора. Wood-Mizer разработва и прилага иновативни...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии