Блог

Wood-Mizer представя нова четиристранна рендосваща/профилираща машина MP280

08 май 2023 г.

Wood-Mizer представя нова четиристранна рендосваща/профилираща машина MP280

В отговор на нарастващите изисквания на специалистите по обработка на дървен материал Wood-Mizer разработи второ поколение рендосващи/профилиращи машини на база на проверената и популярна в цял свят машина MP260. Новата четиристранна машина MP280 е функционална и универсална дървообработваща машина, която изпълнява също така няколко усъвършенствани функции на по-голямата рендосваща/профилираща машина MP360.

Компанията Wood-Mizer разшири гамата си от дървообработващи машини с добавянето на новата рендосваща/профилираща машина MP280. MP280 е компактна машина, която съчетава най-добрите характеристики на добре познатите и проверени във времето рендосващи/профилиращи машини MP360 и MP260. „Конструкцията на новата машина е базирана на дизайна на MP260, но включва най-добрите технически решения, познати от флагмана на рендосващите/профилиращи машини MP360. В резултат на това нашите инженери създадоха прецизна машина, лесна за използване и с достъпна цена, предназначена за дърводелци, които се нуждаят от по-ефективни начини за изработка на завършени продукти от дърво“, казва продуктовият мениджър по дървообработващо оборудване на Wood-Mizer Радослав Адамкевич.Рендосващата/профилираща машина MP280 е предназначена за средни и големи компании за обработка на дървен материал, които искат да доставят на своите клиенти висококачествени продукти от дърво като подови настилки, облицовки, панели, рамки за врати и прозорци, декоративни елементи и т.н.

MP280 е оборудвана с интуитивен контролен панел с отделни превключватели за всички двигатели и за механизма за подаване, което дава възможност за намаляване на разхода на енергия и нивата на шум. Електродвигателите с мощност 13,78 kW задвижват режещите глави със скорост 6000 об./мин., за да осигурят възможно най-добрата довършителна обработка на повърхността.

MP280 е снабдена с две хоризонтални режещи глави —- горната е с дължина 410 mm и диаметър 88 mm, а долната — с дължина 300 mm и диаметър 72 mm, и две странични режещи глави (една във фиксирано положение и една подвижна), които могат  да обработват материал с максимална височина 100 mm. Ефективността на рендосването може да се увеличи за сметка на 4-странното рязане чрез преминаване на дъската само еднократно през машината.

Всяка режеща глава се доставя с два прави ножа от бързорежеща стомана; главите обаче могат да бъдат снабдени и с профилни ножове, за да отговарят на специфичните нужди на клиента. Масивната чугунена работна маса гарантира повишена стабилност и прецизност на работата, както и издръжливост на конструкцията.

Конструкцията на механизма за подаване се базира на този на по-голямата MP360 и той има променлива скорост от 3—15 m/мин. Материалът се подава и излиза от машината посредством 1,2-метрови маси за подаване със защитни стоманени предпазители, монтирани над входа на машината, за да се предотврати изхвърлянето на материала.

Машината разполага с четири отвора за отвеждане на стърготините — един с диаметър 125 mm и три с диаметър 100 mm, както и с допълнителни четки за максимално ефективно отстраняване на стърготините от пространството около режещите глави. Рендосващата/профилираща машина MP280 е съвместима със системите за премахване на стърготини Wood-Mizer MES, които са разработени за поддържане на чистота и ред на работното място.

Wood-Mizer MP280 | Максимална ширина на рендосване
4-странно рендосване     250 mm
2-странно рендосване     300 mm
1-странно рендосване     410 mm

Новата рендосваща/профилираща машина MP280 има двугодишна гаранция от производителя и осигурени сервизно обслужване и поддръжка от опитни и квалифицирани техници на Wood-Mizer.
***
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Как правят дървени мебели в Долна Саксония, Германия

2023-5-31

Дебелите трупи са евтини, но трудни за обработка и само малцина могат да се справят с тях. Тези трудности обаче не спират Ян Нартен, млад дърводелец от Германия, който реже...

Дървообработващи машини от Wood-Mizer на изложението LIGNA 2023

2023-5-24

На LIGNA 2023, най-голямото търговско изложение в Европа на машини за дървообработващата промишленост, Wood-Mizer представи пълна гама от продукти за дървообработване,...

Линии за рязане на дървен материал Wood-Mizer Systems, представени...

2023-5-19

Линиите за рязане на дървен материал Wood-Mizer Systems са модерно, цялостно технологично решение за предприятия, които искат да повишат ефективността си и да автоматизират...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии