Блог

Wood-Mizer празнува 30 години на Европейския пазар

23 септември 2020 г.

Wood-Mizer празнува 30 години на Европейския пазар

Дървесината е един от най-ценните природни материали, който позволява на обществото да изгради по-добър свят за милиони хора. Wood-Mizer разработва и прилага иновативни решения, чрез които дървообработващите предприятия могат да растат и да печелят. Тези решения са толкова ефективни, че позволяват на потребителите да работят с природния ресурс с максимална полза. Това означава, че с Wood-Mizer оборудване е необходимо по-малко дървесина за производството на същия обем продукция и това спомага ефективното използване и опазване на горските ресурси.

Wood-Mizer стартира в Америка в края на 70-те години на миналия век, когато двама инженери - бъдещите основатели на компанията – започват работа по проект за създаване на мобилен банциг.По това време трупите се обработват само от големи предприятия, но новосъздадените компактни и преносими банцизи Wood-Mizer предложили нов, алтернативен начин за бичене на дървесина.

Изобретението им създава редица ползи, които осигуряват промяна на процеса на бичене:

•    Мобилните банцизи Wood-Mizer могат да се теглят до мястото на работа, като се намалят разходите за транспорт на трупи
•    Тесните и тънки банцигови ленти могат да режат дъски с дебелина само 2 мм, така че се създават повече дъски и се отделя по-малко отпадъци от всеки труп.
•    Банцизите на Wood-Mizer са оборудвани с двигатели с по-ниска мощност в сравнение с традиционните банцизи. Това означава по-нисък разход на енергия и намаляване на емисиите на отработени газове.
•    Банцизите Wood-Mizer са в състояние да обработват трупи с голям диаметър.
•    Може би най-важната промяна е, че сравнително малките банцизи Wood-Mizer произвеждат идеално гладка, прецизно калибрирана дървесина, което преди това е било възможно само с голямо, скъпо оборудване.Новата технология направи пробив в дъскорезното производство. Тя направи дървообработката по-екологична и достъпна за предприемачи и малки предприятия, от фермери, собственици на гори и дърводелски работилници до мебелни фабрики.

Изминават само няколко години от създаването на компанията в Америка и Wood-Mizer става сред пионерите, които инвестират в изграждането на свой производствен център в Полша веднага след падането на комунистическия режим.Това беше лятото на 1990 г. Днес полското съоръжение Wood-Mizer Industries е водещо предприятие, задавайки тон на цялата индустрия.

Ето някои впечатляващи факти за 30-годишното пътуване на европейския производствен център на Wood-Mizer, разположен в Коло, в централна Полша.

• Wood-Mizer е оборудван с най-модерните роботизирани машини за металообработка от Япония и Германия и непрекъснато инвестира в най-новото технологично оборудване и професионалните умения на работниците.

• производствени помещения, складове и офиси на Wood-Mizer с площ над 15 000 квадратни метра, разположени на девет хектара.

• Производство на банцигови ленти Wood-Mizer, които са разработени от компанията специално за рязане на дървесина и станаха модел за качество в индустрията, е сертифицирано по ISO 9001: 2015. Гамата от режещи инструменти под марката Wood-Mizer TOOLS включва повече от 2500 модела тесни и широки ленти, фрезови ножове, гатерни триони, циркуляри и гамата непрекъснато се разширява.

• Около 400 служители работят в европейското представителство на Wood-Mizer. Wood-Mizer осигурява продължаващо обучение, програми за възстановяване на средства за висше образование и инвестира в служителите си по много различни начини. Производството непрекъснато се усъвършенства чрез LEAN производствени методи.

• Разработването на нови продукти Wood-Mizer е поверено на екип от висококвалифицирани инженери, работещи в тандем с американските си колеги, разработващи уникални технологични решения за ефективно рязане. По-специално новата линия за промишлено оборудване TITAN представлява както проектирането на дърворезби, така и производството на оборудване за специфични задачи на клиента.

• Полската фабрика Wood-Mizer доставя оборудване и инструменти на четири континента - в Европа, Америка, Азия и Африка. В съвременния свят качеството на технологичното оборудване трябва да се подкрепя от наличието на след продажбено обслужване. Сервизните центрове на Wood-Mizer със складове за резервни части и опитни специалисти работят в 110 страни.„Днес хората са по-наясно със заплахите за природата и се занимават повече с опазването на горските ресурси“, казва Робърт Багински, президент на Wood-Mizer Industries.

„Повечето от нас разбират значението на околната среда за хората и поддържането й в добра форма за бъдещите поколения. Wood-Mizer участва в този изключително важен процес. "

Wood-Mizer е произвел повече от 80 000 банцига, работещи днес по целия свят.

Вие също можете да се присъедините към семейството на Wood-Mizer.Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Преглед на оборудването Wood-Mizer

2020-10-1

Wood-Mizer предлага гама от дървообработващо оборудване за фрезоване, рендосване, профилиране и обработка по дебелина. Гамата от дървообработващо оборудване Wood-Mizer включва:

Wood-Mizer пуска на пазара висококачествена мулти функционална...

2020-9-30

Компактната и на добра цена фрезовата машина MP180 с функции 3 в 1 спестява експлоатационни разходи и време, докато произвежда детайли за мебели, профилирани дъски и...

Wood-Mizer празнува 30 години на Европейския пазар

2020-9-23

Дървесината е един от най-ценните природни материали, който позволява на обществото да изгради по-добър свят за милиони хора. Wood-Mizer разработва и прилага иновативни...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии