Блог

Световноизвестният банциг Wood-Mizer LT15 сега се предлага в мобилна версия

11 ноември 2020 г.

Световноизвестният банциг Wood-Mizer LT15 сега се предлага в мобилна версия

Wood-Mizer представя нова версия на популярната серия банцизи LT15, която разширява обхвата на тези машини, особено при бичене по поръчка.

Серията LT15 е голямо семейство банцизи Wood-Mizer, което включва няколко популярни модела, като LT15START, LT15CLASSIC и LT15WIDE. „До 2017 г. Wood-Mizer предлагаше ремарке за банциг LT15, но това ремарке беше само за транспорт от точка до точка. След като се транспортираше на желаното място, беше необходимо машината да се сглоби и инсталира за използване като стационарен банциг“, обяснява Роман Фронтчак, корпоративен директор за научноизследователска и развойна дейност на Wood-Mizer. „Сега изцяло преработихме моделите LT15START и LT15CLASSIC, като ги приспособихме за използване като мобилни банцизи, което означава, че операторът може да бичи, докато е на ремаркето.“Пакетът на ремаркето включва ос с колела, теглич с опорно колело, спирачен механизъм (само за 1300 кг ремарке), 8 регулируеми опори, светлинен бар, странични позициониращи светлини и огради. По желание могат да се добавят рампи за товарене на трупи и ръчна лебедка за по-лесно зареждане на трупи върху банцига. Системата е предназначена за всички модели LT15START и LT15CLASSIC с конфигурация на рамката от тип S3.

Има два различни вида оси: 750 кг бруто тегло за по-малкия модел LT15START и 1300 кг бруто тегло за модела LT15CLASSIC. Ремаркето с ос от 1300 кг има монтиран спирачен механизъм.

За да настрои банцига след транспортиране, операторът трябва да остави и настрои осем подпори на банцига, за да изравни рамката, да премахне калниците над колелата и да извади щифта, който придържа водещата греда по време на транспортиране. Тогава банцигът е готов за работа.Мобилният банциг LT15 се доставя разглобен с режещата глава и рамката на един палет и комплекта ремарке на друг палет. Ако клиент ще транспортира мобилният банциг LT15 по обществени пътища, е необходимо да регистрира ремаркето, като използва документите, издадени от Wood-Mizer. В този случай монтажът на банцига трябва да бъде осигурен от техник на Wood-Mizer.

„В сравнение със стационарният банциг LT15 има много промени в дизайна на режещата глава и основната рамка“, продължава г-н Роман Фронтчак. „Повишихме стабилността на рамката по време на транспортиране. Всички жици, необходими за осветление, са поставени вътре в рамката. В тази нова версия на банцига контролният панел и измерителната скала могат да бъдат монтирани в две позиции или за стационарна работа, или за мобилна работа. "

Поради многобройни промени в дизайна на банцига, Wood-Mizer не предлага отделен пакет ремаркета като комплект за модернизация на вече работещи банцизи LT15.

Серията банцизи LT15 се произвежда от години и се превърна в ясен избор за многобройни собственици на дъскорезници по целия свят. Най-забележителните характеристики на LT15 са надеждност, дълготрайност и опростена работа на достъпна цена. Новата мобилна версия на LT15 генерира допълнителни предимства за малките предприятия за дървопреработка, фермерите, собствениците на гори и начинаещите дърводелци.

Свържете се с местния представител на Wood-Mizer, за да научите повече и да получите оферта.


Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

По-добър банциг за по-добро бъдеще в горите

2022-1-5

„Умните“ технологии позволяват на собствениците на дървообработващи предприятия да подобрят доходността и бизнес резултатите си, като  намалят ползването на дървесина,...

Wood-Mizer Европа приключва 2021 г. и прави планове за бъдещето

2021-12-29

Когато годината е към своя край, е време да обобщим ключовите й моменти и да изготвим план за следващата година. В интервю с директора по продажбите на Wood-Mizer Кшищоф...

От горски пожари до икономическо възраждане: Как банциг Wood-Mizer...

2021-12-23

Четири години след горските пожари в долината Вал ди Суза на границата между Италия и Франция, местната кооперация La Foresta лекува горски рани, като добавя стойност към...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии