Блог

Реставриране на традиционни дървени къщи: от хоби до бизнес

08 май 2019 г.

Реставриране на традиционни дървени къщи: от хоби до бизнес

За много собственици на банцизите Wood-Mizer дървообработването започва като хоби, а с течение на времето се превръща в истински бизнес, който носи не само удоволствие, но и доходи.

Семейство Ким и Кристиан Зибула от малкия град Беркум в Германия управляват глобална инженерна компания. Увлечението им по традиционната архитектура ги провокира преди няколко години да закупят на търг разрушаваща се сграда, обявена за архитектурен паметник.

"Всъщност ние търсехме апартамент за нас, но не можахме да пропуснем такава възможност", казва Ким. "Никой не искаше да купи тази къща, заради страха от прекомерните разходи за възстановяване и строгите изисквания на администрацията за защита на паметниците."

След много месеци на работа, къщата беше напълно възстановена и Ким и Кристиан Зибула осъзнават, че няма да спрат дотук, и закупуват втора подобна къща в съседство.

Сега семейството работи усилено върху третата къща, до която ще бъде построена дърводелска работилница. Бригада от десет майстори активно се занимава с ремонт на сгради. Оборудването на Wood-Mizer, което е включено в проектите, включва банциг с електрически двигател LT20, закупен през 2013 г., както и мобилен банциг LT70 с дизелов двигател и заръбващ циркуляр EG100, закупен в началото на 2018 г. Модулна сушилна е монтирана върху ремарке на колела. Първата рендосваща и профилираща машина на Wood-Mizer е тъкмо доставена. Всички машини са лесни за транспортиране и инсталиране на самата строителна площадка. Кристиан Зибула купува дъб, съхранява трупите в продължение на 3-4 години, след което го суши и разбичва, според нуждите.

Очевидно е, че опитът на семейството на Зибула им е помогнал да превърнат хобито си в нов бизнес - услугата по ремонт и възстановяване на стари къщи. Така че и други любители на традиционната архитектура могат да се насладят на живота в обновените дървени къщички. Тел .: +49 151 18 250 114

Публикувано от: Кирстен Лонгмус
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Първо видео от Изложението LIGNA

2019-6-12

Вижте новото оборудване на Wood-Mizer за 2019!

На LIGNA 2019 Wood-Mizer представи широка гама от нови машини,...

2019-6-10

На изложението LIGNA 2019 Wood-Mizer отвърди репутацията си на водещ производител, предлагащ машини както за малки цехове, така и за промишлени предприятия за първична и...

Банцигът за листене TITAN HR2000 на Wood-Mizer

2019-5-29

Няколко машини TITAN са проектирани да използват едновременно тесни и широки банцигови ленти. Това дава на дървообработващите предприятия гъвкавост да използват широки ленти за...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии