Блог

Профилиращата/Рендосваща машина на Wood-Mizer MP360 носи по-големи печалби на Highlands Sawmill

29 януари 2020 г.

Профилиращата/Рендосваща машина на Wood-Mizer MP360 носи по-големи печалби на Highlands Sawmill

Highlands Sawmill се намира в една от многото плодородни долини извън Хардинг - място, в което се намират и необятните гори за производство на дървен материал на Уеза и Сингиси, в Южна Африка.

Трето поколение плантация за производство на дървесина и ферма за добитък е собственост на семейство Хог. Сегашният собственик Джеф Хог разширява първоначалната плантация на баща си със 740 хектара, предназначени сега за производство на дървен материал.

Площите в стопанството, засадени с бор и евкалипт, произвеждат обла дървесина за мебели и строителство, третирани с хромиран меден арсенат (CCA) колове за селскостопанска употреба и влакна за производство на хартия.

Герхард Преториус, мениджър на дърворезницата, споделя: „Технологията на Wood-Mizer предостави основата за значително увеличаване на производството и рандемана в нашето предприятие.“

През 2016 и 2017 г. успешно бяха пуснати в употреба две дървообработващи линии Wood-Mizer.

Линия 1 използва банциг Wood-Mizer LT70 Remote с дистанционно управление и транспортьор за отвеждане на материалите и сортировачна маса, свързващи го с двойно заръбващия циркуляр Wood-Mizer EG300, за да произвежда точно оразмерени шестметрови дъски за строителството от трупи с диаметър до 950 мм.Линия 2 е изградена около Сдвоения вертикален банциг Wood-Mizer TVS и многоглавия банциг за листене HR700. Линията обработва тънки борови трупи с диаметър от 150 до 250 мм и дължина до 4,8 м в дървен материал за мебели.


За сушене се използват сушилни камери, докато оборудването за поддръжка на банциговите ленти на Wood-Mizer позволява на Highlands Sawmill да поддържа собствените си ленти до необходимия стандарт.

Въвеждането на профилиращата/рендосваща машина на Wood-Mizer MP360 през 2018 г. разшири възможностите на дъскорезницата за безпроблемно преобразуване на дървения материал в готови изделия от дърво, като същевременно увеличава печалбите.

Герхард Преториус споделя: „Търсехме на пазара за рендосваща/профилираща машина, която да ни позволи да обработваме разбичения материал в ренодосани и профилирани продукти с по-висока добавена стойност.

„Никога не сме мислили, че можем да си позволим рендосваща/профилираща машина, докато не се запознахме с Wood-Mizer MP360.

„Като съпоставим цената на машината и предлаганата от нея четиристранна обработка получаваме стойност далеч над всичко, което се предлага в момента на пазара.

„Вече можем да обработваме разбичения материал в рендосани и профилирани дъски с висока стойност при едно преминаване. По този начин подобрихме цената на кубичен метър с 200%.“

Здравият дизайн на MP360 позволява обработката на дебел дървен материал по четири страни, предлагащ максимална височина на рендосване/профилиране от 160 мм и максимална ширина на обработка от 360 мм. При обработка само на една страна може да се обработи още по-дебел дървен материал до височина от 230 мм и ширина 510 мм.

Моторите на фрезовата глава с четири ножа варират от от 3 до 5.5kW със скорост на подаване от 3-15 м в минута.


Герхард казва: „Експертизата и ангажираността на Wood-Mizer към обслужването на клиентите прави нашата инвестиция още по-полезна.“

Етиен Нагел
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Промоция на банциг LT20 — Юбилейна промоция 2020

2020-2-1

Wood-Mizer отпразнува 30-та годишнина в Европа и предлага специална цена за хидравличен банциг LT20 с електрически двигател. Вижте колко ще спестите!

Профилиращата/Рендосваща машина на Wood-Mizer MP360 носи по-големи...

2020-1-29

Профилиращата/Рендосваща машина на Wood-Mizer MP360 се присъединява към две дървообработващи линии на Highlands Sawmill в Южна Африка, което позволява на бизнеса да постигне...

Стара дърводелска работилница в Германия се обновява

2020-1-22

Машината за рендосване/профилиране на Wood-Mizer MP360 подобрява скоростта и точността в немска дърводелска работилница с богата история.  

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии