Блог

Профилиращата/Рендосваща машина на Wood-Mizer MP360 носи по-големи печалби на Highlands Sawmill

29 януари 2020 г.

Профилиращата/Рендосваща машина на Wood-Mizer MP360 носи по-големи печалби на Highlands Sawmill

Highlands Sawmill се намира в една от многото плодородни долини извън Хардинг - място, в което се намират и необятните гори за производство на дървен материал на Уеза и Сингиси, в Южна Африка.

Трето поколение плантация за производство на дървесина и ферма за добитък е собственост на семейство Хог. Сегашният собственик Джеф Хог разширява първоначалната плантация на баща си със 740 хектара, предназначени сега за производство на дървен материал.

Площите в стопанството, засадени с бор и евкалипт, произвеждат обла дървесина за мебели и строителство, третирани с хромиран меден арсенат (CCA) колове за селскостопанска употреба и влакна за производство на хартия.

Герхард Преториус, мениджър на дърворезницата, споделя: „Технологията на Wood-Mizer предостави основата за значително увеличаване на производството и рандемана в нашето предприятие.“

През 2016 и 2017 г. успешно бяха пуснати в употреба две дървообработващи линии Wood-Mizer.

Линия 1 използва банциг Wood-Mizer LT70 Remote с дистанционно управление и транспортьор за отвеждане на материалите и сортировачна маса, свързващи го с двойно заръбващия циркуляр Wood-Mizer EG300, за да произвежда точно оразмерени шестметрови дъски за строителството от трупи с диаметър до 950 мм.Линия 2 е изградена около Сдвоения вертикален банциг Wood-Mizer TVS и многоглавия банциг за листене HR700. Линията обработва тънки борови трупи с диаметър от 150 до 250 мм и дължина до 4,8 м в дървен материал за мебели.


За сушене се използват сушилни камери, докато оборудването за поддръжка на банциговите ленти на Wood-Mizer позволява на Highlands Sawmill да поддържа собствените си ленти до необходимия стандарт.

Въвеждането на профилиращата/рендосваща машина на Wood-Mizer MP360 през 2018 г. разшири възможностите на дъскорезницата за безпроблемно преобразуване на дървения материал в готови изделия от дърво, като същевременно увеличава печалбите.

Герхард Преториус споделя: „Търсехме на пазара за рендосваща/профилираща машина, която да ни позволи да обработваме разбичения материал в ренодосани и профилирани продукти с по-висока добавена стойност.

„Никога не сме мислили, че можем да си позволим рендосваща/профилираща машина, докато не се запознахме с Wood-Mizer MP360.

„Като съпоставим цената на машината и предлаганата от нея четиристранна обработка получаваме стойност далеч над всичко, което се предлага в момента на пазара.

„Вече можем да обработваме разбичения материал в рендосани и профилирани дъски с висока стойност при едно преминаване. По този начин подобрихме цената на кубичен метър с 200%.“

Здравият дизайн на MP360 позволява обработката на дебел дървен материал по четири страни, предлагащ максимална височина на рендосване/профилиране от 160 мм и максимална ширина на обработка от 360 мм. При обработка само на една страна може да се обработи още по-дебел дървен материал до височина от 230 мм и ширина 510 мм.

Моторите на фрезовата глава с четири ножа варират от от 3 до 5.5kW със скорост на подаване от 3-15 м в минута.


Герхард казва: „Експертизата и ангажираността на Wood-Mizer към обслужването на клиентите прави нашата инвестиция още по-полезна.“

Етиен Нагел
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Wood-Mizer LIVE: първата онлайн демонстрация на новите продукти на...

2020-9-17

Wood-Mizer представя поредица от демонстрации на ЖИВО в YouTube и Facebook. Тук може да видите записването на първата демонстрация на 17 септември, където Wood-Mizer представи...

Вижте НОВО предаване НА ЖИВО от Wood-Mizer Machines

2020-9-14

Каним ви да се присъедините към поредица от презентации НА ЖИВО от 17 септември до 8 октомври. Всяка седмица Wood-Mizer ще предава видео на живо от производствения завод в...

Линия за разбичване TITAN в полското предприятие MEBLOHIT

2020-8-20

Благодарение на линията за дървообработка TITAN от Wood-Mizer полски производител на палети увеличава производителността си, като запазва същия брой служители.

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии