Блог

Предприятие за производство на палети, първият собственик на банциг за листене HR250 в Полша, докладва внушително увеличение на производителността

28 юли 2020 г.

Предприятие за производство на палети, първият собственик на банциг за листене HR250 в Полша, докладва внушително увеличение на производителността

Семеен бизнес „AMESKO“, който произвежда палети и други дървени опаковки в полското село Szczytkowice, отчита ръст на ефективността благодарение на инсталирането на хоризонтален банциг за листене HR250 с две ленти в производствената линия.

Семейството на Скора стартира бизнеса в началото на 90-те. „По онова време баща ми имаше самонаправен циркуляр“, спомня си г-жа Моника Скора-Шидловска. „Спомням си, че баща ми трябваше да бута трупа напред и назад, за да го нареже на дъски.“

С разрастването на бизнеса се, те се преместват в покрайнините на селото, което им позволява да разширят производството си. Сега фабриката произвежда палети по поръчка и дървени опаковки. „Изнасяме около 70% от всичките си продукти за Германия“, добавя Моника.Наскоро компания "AMESKO" инвестира в новоразработения хоризонтален банциг с две ленти HR250 от Wood-Mizer. Машината е оборудвана с мотори с мощност 15 кВт, осигуряващи достатъчно мощност, за да се преработи повече материал и се постигне по-висок рандеман.

„Забелязахме по-малко потребление на енергия, по-малко поддръжка и обучение, необходими в сравнение със стария ни листач с циркулярни триони,“ казва Артур Шидловски, който управлява фабриката с дъщерята на основателя Моника. „Сметките за ток станаха по-малки и понижиха нашите оперативни разходи“, обяснява Артур.

Листачът на Wood-Mizer HR250 е оборудван с електронни настройки, които позволяват лесно позициониране на главата и промяна на скоростта на подаване.

„С предишният ни листач беше трудно да променим височината на рязане, трябваше да спрем рязането, за да го направим механично,“ казва Артур. „Въпреки това, в нашия нов HR250 можем да направим това с натискане на бутон. Спестява много време и направи производството по-гъвкаво. Компютърното устройство е много лесно за използване и много прецизно “, продължава Артур. ”HR250 ни позволява много бързо да разбичим и изрезки, тъй като машината е снабдена с електрическо задвижване нагоре/надолу. В зависимост от дебелината и твърдостта на материала променяме скоростта на подаване."

В стандартната си конфигурация HR250 се предлага с една хидравлична притискаща ролка и една незадвижвана ролка. „Малкото разстояние между ролките ни позволява да пренареждаме изрезки от всякакъв размер“, казва Артур.

Листачът е снабден с въздушен компресор, който осигурява налягане за ролката и системата за опъване на лентата. „Друг плюс на HR250 е автоматичното опъване на лентата - нашите работници не трябва непрекъснато да го следят,“ добавя той.

Във фабриката „AMESKO” работят няколко многоглави банцизи с тънка и тясна лента. Една от причините да избере HR250 е, че той използва същите банцигови ленти. „Това прави нашия производствен процес по-лесен и по-гъвкав, тъй като ние правим заточването и чапразеното на лентите сами“.

Те могат да получават допълнителни дъски и използват материала по-пълно в сравнение със стария си циркуляр. „Технологията с тънка и тясна лента ни помага да намалим дървените стърготини и да увеличим рандемана,“ продължава Моника. „Старият ни многолистов циркуляр имаше около 6 мм дебелина на триона и работеше с 3 триона, сега използваме 2 тесни ленти с 2 mm дебелина. Това означава, че можем да спестим повече от една дъска."

Генерираните по време на процеса стърготини се събират чрез аспирационна система в контейнер и по-късно се продават на компания, произвеждаща дървени пелети за отопление. „Свързахме HR250 към нашата аспирационна система, за да поддържаме работната среда и да режещата глава чиста“, казва Артур „Важно е водещите колела на HR250 да са винаги чисти. Това помага постоянно да се постигне точен ряз."

HR250 е много компактен благодарение на уникалния дизайн: двете банцигови ленти са разположени една над друга на две водещи колела в една глава. „Когато търсихме нов листач, малкият размер на HR250, лекотата на използване и гъвкавостта определиха избора ни на тази машина“, обяснява Моника. „Банцигът за листене HR250 беше доставен на един палет, закарахме го в производственото хале с мотокар, свързахме го към аспирационната система и след няколко часа HR250 започна да работи“„AMESKO” е едно от първите дървообработващи фабрики в Европа, които са инсталирали HR250. Машината е модифицирана за европейски пазар и сертифицирана по CE. „Щастливи сме от обслужването на Wood-Mizer,“ казва Артур. „Адам Кубиак е отличен специалист. Той ни консултира и предложи HR250 като оптимално решение за нашата линия за производство на палети.“

Адам Кубиак е мениджър продажби на подразделението Wood-Mizer Industrial Solution. За 20+ години в компанията той участва в планирането на множество промишлени линии за обработка на трупи в Европа, Азия и Африка.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Фокус върху производителността: Линия за бичене Wood-Mizer LT70...

2021-6-9

Wood-Mizer обявява ново предаване на ЖИВО, представящо една от най-устойчивите на натоварвания машини за бичене от Wood-Mizer, LT70 HEAVY-DUTY, заедно със заръбващия циркуляр...

Как да изберем банцигова лента

2021-5-14

Със стотици комбинации, базирани на профил и материал, всеки зъб на лента на Wood-Mizer е точно зададен от компютърно контролирано оборудване и изцяло профилен шлифован връх,...

Силна жена с банциг

2021-5-13

Bad Berka е малък курорт за здравен туризъм в германския регион Тюрингия. Тук срещаме Сандра Юле, единствената жена, която бичи на ишлеме на банциг „Wood-Mizer“ в Германия....

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии