Блог

Преглед на оборудването Wood-Mizer

01 октомври 2020 г.

Преглед на оборудването Wood-Mizer

Wood-Mizer предлага гама от дървообработващо оборудване за фрезоване, рендосване, профилиране и обработка по дебелина.

Гамата от дървообработващо оборудване Wood-Mizer включва:

• Четиристранна фрезова машини MP260, MP360 и MP365
• MP180 двустранна мулти фреза
• MP200 двустранна фрезова машина
• MP160 профилираща/ щрайхмус машина
• Фреза с вертикален шпиндел MF130
• MS300 настолен циркулярВсички фрезови машини на  Wood-Mizer имат подобни характеристики:

- КОМПАКТНОСТ.  Фрезовите машини Wood-Mizer могат да се монтират в малки работилници с ограничено пространство. Интелигентният дизайн позволява лесно инсталиране на колела или използване на мотокар за преместване на машината в цеха.

- КОМБИНИРАНЕ НА НЯКОЛКО ФУНКЦИИ В ЕДНА МАШИНА. Машинити Wood-Mizer предлагат повишена функционалност и могат да заменят 2 или 3 отделни машини като фреза, абрихт, щрайхмус в една машина.

- ДОСТЪПНА ЦЕНА. Цените правят дървообработващото оборудване Wood-Mizer интелигентен избор за малки и хоби работилници.

- БЪРЗА ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ НА ИНВЕСТИЦИЯТА. Високата ефективност, съчетана с достъпна цена, правят дървообработващото оборудване Wood-Mizer най-доброто решение за малки и средни предприятия, ферми, производители на мебели, производители на прозорци и врати и др.Четиристранна фрезова машина

Дървообработващото оборудване Wood-Mizer включва 3 модела с четири глави четиристранно рендосващи машини- MP260ECO, MP260PRO, MP360 и 1 модел с пет глави четиристранна фрезова машина MP365.Всички четиристранно рендосващи машини са наистина многофункционални, лесни за използване и компактни.

• Горните и долните хоризонтални фрезови глави могат да бъдат конфигурирани с профилиращи, фрезови или и двата вида ножове, като същевременно позволяват да се произвеждат висококачествени готови дъски.
• 30 мм стандартни странични шпиндели могат да поберат фрезови глави с различна конфигурация - 50 мм, 90 мм, 120 мм, височина 150 мм с 2, 3 или 4 ножа. Подобно на хоризонталните фрезови глави, страничните могат да бъдат конфигурирани с профилиращи, фрезови или и двата вида ножове.• Всяка глава се задвижва от отделен двигател - 3 kW или 4 kW в зависимост от модела на машината. Всяка може да бъде включен отделно, което позволява по-ниска консумация на енергия и по-малко поддръжка.
• Всяка четирстранна фрезова машина може да бъде оборудвана с променлива скорост на подаване, за да се постигне завършен продукт за производство на мебели от мека, твърда или дори екзотична дървесина.
• Четиристранните рендосващи машини с четири и пет глави Wood-Mizer могат бързо да се регулират за всеки проект. Височината и ширината на фрезата могат да бъдат настроени с помощта на ергономична манивела, подложки, разделечители или регулиращи пластини, които се доставят с машината.
• Всички дървообработващи машини се доставят частично предварително сглобени с прави ножове във всяка фрезова глава.
• Аспирационните отвори над всяка режеща глава гарантират, че няма натрупване на стружки около шпинделите и машината е чиста. Дъските излизат в перфектно състояние.
Спецификации на Wood-Mizer MP360:
1. Горна хоризонтална фрезова глава с ширина до 510 мм
2. Долна хоризонтална фрезова глава с ширина до 410 мм
3. Лява фрезова глава с височина до 160 мм
4. Дясна странична фрезова глава с височина до 160 мм

Четиристранната фрезова машина Wood-Mizer MP365 с четири глави разполага с 1 универсален шпиндел, който може да се накланя до 270 градуса, което позволява да се правят уникални декоративни елементи с помощта на редица режещи инструменти - четкане, застаряване или допълнителни профили за едно преминаване. Петият шпиндел може да се регулира да се върти при 3000, 6000, 9000 или по желание 14000 об./мин.

Двустранна фрезова машина

Двустранните фрезови машина Wood-Mizer MP180 и MP200 разполагат с две фрезови глави - 1 хоризонтална и 1 вертикална. Можете да рендосате и обработите по дебелина дъски с ширина до 410 мм. Вертикалната странична глава е разположена вдясно от долната маса и може да бъде оборудвана с ножове за рендосване или профилиране. Големите аспирационни отвори над всеки нож предотвратяват натрупването на дървесни частици, позволявайки идеално покритие всеки път. Всяка глава се захранва от отделен двигател и може да се задейства независимо. По желание може да се инсталира променлива скорост на подаване, за да се направи производството по-ефективно и да се получи по-добро покритие на повърхността при работа с големи повърхности от твърда дървесина.


Спецификации на Wood-Mizer MP180 и MP200:
1. Горна хоризонтална фрезова глава с ширина до 410 мм
2. Лява фрезова глава с височина до 100 мм

Фрезата/щрайхмус MP160 ефективно споделя една фрезова глава между две чугунени маси - горната маса за рендосване и долната маса за обработка по дебелина. Не са необходими промени за превключване между двете функции; прави се без спиране на фрезата и аспирациата. Обработката започва с помощта на горната маса за рендосване, за да се направят две съседни страни идеално равни и под точно прав ъгъл един към друг. След това дъската се премества ръчно на долната маса за обработка по дебелина, за да се направят последните две страни успоредни на първите две и дебелината на дъската до крайните размери.

Вертикална фреза MF130 и настолен циркуляр MS300

Разработен за дърводелци и производители на врати и прозорци, които работят по поръчкови проекти, MF130 предлага най-голяма гъвкавост със своя единичен многофункционален вертикален шпиндел, който се накланя до 270 градуса. Може да бъде оборудван с различни режещи инструменти, които работят при 3000, 6000, 9000 или по желание при 14000 об./мин.:

• Фрезова глава  за добавяне на персонализирани профили
• Циркулярен трион за дърводелство и дограма
• Стоманени четки за застаряване на материала и добавяне на текстура
• Фрезови, режещи инструменти и други свредла за персонализирани профили и отвориНастолният циркуляр MS300, както и другите дървообработващи машини от Wood-Mizer предлага голяма безопасност, аспирационна система и гъвкавост при работа и е компактен, за да се побере в малки работилници.

Както MF130, така и MS300 разполагат с алуминиева плъзгаща се маса и предпазна ограда за лесна употреба и функционалност. Чугунените части осигуряват голямо поемане на вибрациите и устойчивост на деформация.За да научите повече за цените, наличността или други аспекти на дървообработващите машини Wood-Mizer, моля, свържете се с местния представител на Wood-Mizer.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Преглед на оборудването Wood-Mizer

2020-10-1

Wood-Mizer предлага гама от дървообработващо оборудване за фрезоване, рендосване, профилиране и обработка по дебелина. Гамата от дървообработващо оборудване Wood-Mizer включва:

Wood-Mizer пуска на пазара висококачествена мулти функционална...

2020-9-30

Компактната и на добра цена фрезовата машина MP180 с функции 3 в 1 спестява експлоатационни разходи и време, докато произвежда детайли за мебели, профилирани дъски и...

Wood-Mizer празнува 30 години на Европейския пазар

2020-9-23

Дървесината е един от най-ценните природни материали, който позволява на обществото да изгради по-добър свят за милиони хора. Wood-Mizer разработва и прилага иновативни...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии