Блог

НОРВЕЖКА КОМПАНИЯ ЗА ДЪРВЕНИ КЪЩИ ПРЕМИНАВА НА БАНЦИГ LT70 С ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБОРУДВАНЕ

06 август 2019 г.

НОРВЕЖКА КОМПАНИЯ ЗА ДЪРВЕНИ КЪЩИ ПРЕМИНАВА НА БАНЦИГ LT70 С ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБОРУДВАНЕ

От уютни бунгала на брега на езерото до луксозни ваканционни домове в планината, тази норвежка компания прави всичко с новият си банциг Wood-Mizer LT70

Simostranda Stav & Laft е компания за строителство с дървени конструкции, разположена в покрайнините на Осло. Компанията се управлява от Sveinung Bergan и Einar Holm, които работят заедно като партньори от 22 години.

Ейнар е строял бунгала в гората зад къщата си още като малко момче. Казва, че е роден да строи къщи. Свейнунг е работил с камиони и други машини в продължение на много години, преди да започне съвместна работа с Ейнар и да строи къщи. Той обича да работи с ръцете си всеки ден.

Те са специализирани в цялостни решения за дървени къщи за своите клиенти, покривайки всички аспекти от дизайна до инсталирането на трева на покривите на домовете със зелен покрив. С еднакъв успех те са способни да строят бунгала в гората и луксозни ваканционни домове на планински върхове.

Те имат и подизпълнители за всички електрически и водопроводни работи, така че техните клиенти не трябва да мислят за нищо. Simostranda Stav & Laft е цялостно решение с богат опит и акцент върху качеството.

„Дървените къщи имат богата и дълга традиция в Норвегия. Дървените къщи дишат и са по-здрави. От епохата на викингите до 19 век това е бил доминиращият начин за строене на къщи в Норвегия. Техниките тогава и днес са предимно едни и същи, защото осигурява солидни и красиви сгради. Силно вярваме в запазването на норвежката традиция в жилищното строителство."„Нашата философия е, че нашите продукти трябва да бъдат уникални и солидни. Разполагаме със собствен банциг и сами произвеждаме целия материал, който използваме. Всички плочи и подове са ръчно изработени, а също така предлагаме интериорни решения по поръчка. Това означава, че винаги сме сигурни в качеството, което предоставяме на клиента.“

Дървесината им се добива от местни гори и се нарязва на дълги греди с новият им банциг Wood-Mizer LT70. След това гредите се оставят да изсъхнат за две години, така че дървеният материал е винаги на разположение за бъдещи проекти. След като даден проект е готов да започне, те избират от запасите си изсушени греди и след това отново ги разбичват до крайните необходими размери.

След това компонентите от дървесина за проекта се нарязват, за да си паснат заедно с всички необходими сглобки, и целият проект се сглобява в техния цех. Използват се различни машини, моторни триони, за да се гарантира, че сглобките съвпадат и повърхността на дървения материал е дори ръчно дообработвана с брадва. След това проектът се разглобява, натоварва се на ремарке и се транспортира до обекта, за да започне изграждането.


Тези дървени материали не се предлагат в търговската мрежа. Einar и Sveinung изработват всеки дървен материал конкретно за всеки отделен проект.

„Ние използваме банцига за почти всичко - подове, покрив, греди, за да оформим трупите, - почти всичко в проекта се обработва на банцига.“
Преди това са използвали стар LT40, който са имали от 1991 г., а през 2018 г. са преминали на нов LT70 с много по-бърза хидравлика. Техният банциг беше пригоден за нуждите им с допълнително удължаване на рамата. Два хидравлични двупосочни верижни обръщача обръщат дори и най-дългите трупи, а хидравличните задвижвани ролки позиционират трупа напред и назад по рамата. С тази конфигурация на рамата те могат да режат трупи с дължина до 12 метра.„Бяхме много доволни от нашия стар банциг и решихме да закупим още един Wood-Mizer заради обслужването, предлагано от клона на Wood-Mizer в Норвегия. Когато имаме нужда от нещо, те винаги са на среща.“

„Wood-Mizer е добро решение за норвежците, защото има толкова много фермери. Банцизите са безопасни и лесни за използване."

Автор: Jacob Mooney


Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Банцизите за листене на Wood-Mizer HR4000 и HR6000 от промишлената...

2019-12-4

Листачите на TITAN HR4000 и HR6000 са налични в конфигурации с една или две глави и предлагат възможност за свръхбързи промени на  дебелината на обработваните дъски по...

Замяна на стари банцизи с модерно оборудване в Индонезия

2019-11-28

С нарастването на цените на облия материал, постигането на по-голям рандеман от всеки труп кара тази индонезийска компания да модернизира своето дървообработващо оборудване.

Промоция на банцигови ленти Wood-Mizer - cамо до 15 Декември 2019 г.

2019-11-28

Отстъпка до 15%! Възможност за доставка! Поръчайте на 0899133109! Само до 15 Декември 2019 г.

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии