Блог

НОРВЕЖКА КОМПАНИЯ ЗА ДЪРВЕНИ КЪЩИ ПРЕМИНАВА НА БАНЦИГ LT70 С ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБОРУДВАНЕ

06 август 2019 г.

НОРВЕЖКА КОМПАНИЯ ЗА ДЪРВЕНИ КЪЩИ ПРЕМИНАВА НА БАНЦИГ LT70 С ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБОРУДВАНЕ

От уютни бунгала на брега на езерото до луксозни ваканционни домове в планината, тази норвежка компания прави всичко с новият си банциг Wood-Mizer LT70

Simostranda Stav & Laft е компания за строителство с дървени конструкции, разположена в покрайнините на Осло. Компанията се управлява от Sveinung Bergan и Einar Holm, които работят заедно като партньори от 22 години.

Ейнар е строял бунгала в гората зад къщата си още като малко момче. Казва, че е роден да строи къщи. Свейнунг е работил с камиони и други машини в продължение на много години, преди да започне съвместна работа с Ейнар и да строи къщи. Той обича да работи с ръцете си всеки ден.

Те са специализирани в цялостни решения за дървени къщи за своите клиенти, покривайки всички аспекти от дизайна до инсталирането на трева на покривите на домовете със зелен покрив. С еднакъв успех те са способни да строят бунгала в гората и луксозни ваканционни домове на планински върхове.

Те имат и подизпълнители за всички електрически и водопроводни работи, така че техните клиенти не трябва да мислят за нищо. Simostranda Stav & Laft е цялостно решение с богат опит и акцент върху качеството.

„Дървените къщи имат богата и дълга традиция в Норвегия. Дървените къщи дишат и са по-здрави. От епохата на викингите до 19 век това е бил доминиращият начин за строене на къщи в Норвегия. Техниките тогава и днес са предимно едни и същи, защото осигурява солидни и красиви сгради. Силно вярваме в запазването на норвежката традиция в жилищното строителство."„Нашата философия е, че нашите продукти трябва да бъдат уникални и солидни. Разполагаме със собствен банциг и сами произвеждаме целия материал, който използваме. Всички плочи и подове са ръчно изработени, а също така предлагаме интериорни решения по поръчка. Това означава, че винаги сме сигурни в качеството, което предоставяме на клиента.“

Дървесината им се добива от местни гори и се нарязва на дълги греди с новият им банциг Wood-Mizer LT70. След това гредите се оставят да изсъхнат за две години, така че дървеният материал е винаги на разположение за бъдещи проекти. След като даден проект е готов да започне, те избират от запасите си изсушени греди и след това отново ги разбичват до крайните необходими размери.

След това компонентите от дървесина за проекта се нарязват, за да си паснат заедно с всички необходими сглобки, и целият проект се сглобява в техния цех. Използват се различни машини, моторни триони, за да се гарантира, че сглобките съвпадат и повърхността на дървения материал е дори ръчно дообработвана с брадва. След това проектът се разглобява, натоварва се на ремарке и се транспортира до обекта, за да започне изграждането.


Тези дървени материали не се предлагат в търговската мрежа. Einar и Sveinung изработват всеки дървен материал конкретно за всеки отделен проект.

„Ние използваме банцига за почти всичко - подове, покрив, греди, за да оформим трупите, - почти всичко в проекта се обработва на банцига.“
Преди това са използвали стар LT40, който са имали от 1991 г., а през 2018 г. са преминали на нов LT70 с много по-бърза хидравлика. Техният банциг беше пригоден за нуждите им с допълнително удължаване на рамата. Два хидравлични двупосочни верижни обръщача обръщат дори и най-дългите трупи, а хидравличните задвижвани ролки позиционират трупа напред и назад по рамата. С тази конфигурация на рамата те могат да режат трупи с дължина до 12 метра.„Бяхме много доволни от нашия стар банциг и решихме да закупим още един Wood-Mizer заради обслужването, предлагано от клона на Wood-Mizer в Норвегия. Когато имаме нужда от нещо, те винаги са на среща.“

„Wood-Mizer е добро решение за норвежците, защото има толкова много фермери. Банцизите са безопасни и лесни за използване."

Автор: Jacob Mooney


Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Очаквайте скоро! Wood-Mizer ще пусне нов малък банциг от серията LX

2019-8-14

В края на лято 2019 Wood-Mizer ще представи нов хоризонтален банциг с тесни ленти, който ще бъде най-евтината дървообработваща машина през цялата история на компанията.

Wood-Mizer пуска на пазара заръбващия/многолистов циркуляр за...

2019-8-7

Wood-Mizer пусна на пазара нов заръбващ циркуляр TITAN EG800, наистина универсална машина, проектирана да предложи отлично решение на малки и средни дървопреработватели,...

НОРВЕЖКА КОМПАНИЯ ЗА ДЪРВЕНИ КЪЩИ ПРЕМИНАВА НА БАНЦИГ LT70 С...

2019-8-6

От уютни бунгала на брега на езерото до луксозни ваканционни домове в планината, тази норвежка компания прави всичко с новият си банциг Wood-Mizer LT70

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии