Блог

Ново дървообработващо предприятие в Тайланд се фокусира върху възвръщаемостта на инвестициите

13 януари 2021 г.

Ново дървообработващо предприятие в Тайланд се фокусира върху възвръщаемостта на инвестициите

Фирма за производство на биомаса разширява производството на палети с нови банцизи, които носят по-добра възвръщаемост на инвестициите (ROI) от традиционните машини.

В Amphoe Phon Phisai, Тайланд, фабриката за биомаса PSW Parawood разшири бизнеса си, като включи и разбичване на трупи. Собственикът осъзнава, че чрез бичене на висококачествен евкалипт и каучуково дърво за производство на палети и мебели, той също ще произвежда отпадъчна дървесина в дъскорезницата, която след това може да се използва за биомаса. Чрез въвеждане на по-добри и по-големи трупи за бичене, той ще може да диверсифицира бизнеса си и да се възползва от нови възможности за приходи.

След като разгледа различните възможности за създаване на дъскорезно производство, г-н Achawee Pong-uan, собственик на компанията PSW Parawood, реши, че традиционните вертикални триони и други машини с местен произход няма да осигурят ефективността, рандемана и качеството, които той иска в новата си фабрика .Вместо това той инсталира набор от машини от Wood-Mizer - линия за интелигентна обработка на тънки трупи (SLP1), банциг LT15, банциг LT20 и оборудване за точене и чапразене на банцигови ленти.

„С банцизите Wood-Mizer качеството на повърхността на обработената дървесина и точността на размерите при нас са много по-добри от конкурентите в района. Банцизите Wood-Mizer са добро решение за дървообработващите предприятия в Тайланд, защото подобряват рандемана, капацитета и намаляват броя на работниците, необходими за експлоатацията на машините."

Г-н Achawee Pong-uan избра линията за обработка на тънки трупи (SLP1), за да намали броя на необходимите работници, като същевременно получи повече рандеман от висококачествените си трупи, използвайки по-тънки и тесни ленти. Само за две минути един труп се разбичва напълно в готови дъски, готови за сушене в сушилня. За експлоатацията на линията SLP са необходими само петима работници, като допълнителен човек от време на време зарежда материал на рампата за трупи.

Г-н Achawee Pong-uan е убеден, че възвръщаемостта на инвестициите му от машината Wood-Mizer бързо ще компенсира първоначалните разходи и инвестицията ще бъде по-печеливша и успешна в дългосрочен план.

Банцизите LT15 и LT20 се използват за обработка на по-големи трупи, които не се побират на линията за обработка на тънки трупи SLP. LT20 разполага с компютърно устройство за задаване на дебелините и хидравлика за манипулиране на трупите, за да сведе до минимум труда на оператора, докато LT15 се управлява ръчно за бичене на трупи.

Фабриката PSW Parawood е добър пример за това как компаниите с перспектива в Тайланд могат да се възползват максимално от разрастващите се възможности за бичене на трупи в страната. Съвременните банцизи осигуряват по-добра възвръщаемост на инвестициите от традиционните машини с по-високо качество на произведената дървесина, по-високи рандемани, по-малко техническа поддръжка, по-малко консумация на енергия и по-малко работници.
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Ново дървообработващо предприятие в Тайланд се фокусира върху...

2021-1-13

Фирма за производство на биомаса разширява производството на палети с нови банцизи, които носят по-добра възвръщаемост на инвестициите (ROI) от традиционните машини.

Как да подготвите Вашия банциг за студената зима

2021-1-6

Биченето в студено време може да бъде предизвикателство; ето какво трябва да направите, за да сте сигурни, че вие и Вашият банциг сте готови да се справите със зимния сезон на...

Как да изберете най-добрите режещи инструменти за Вашето производство?

2021-1-4

Колкото повече машини имате във Вашата работилница, толкова по-често се сблъсквате с дилемата кои режещи инструменти да изберете, какво е от съществено значение за всяко...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии