Блог

Минерално масло за Вашето заточващо устройство

10 юни 2020 г.

Минерално масло за Вашето заточващо устройство

Чистото минерално масло удължава живота на заточващата шайба с борозоново покритие (CBN). Използването на грешен вид масло може да повреди заточващата шайба, като запуши фината й повърхност. Веднъж запушена, тя вече не може да бъде почистена. В резултат на това заточващата шайба започва да оставя следи от изгаряне върху лентата и да не заточва точно.

Преди да започнете да заточвате Wood-Mizer препоръчва:
• проверявайте редовно Вашата заточваща шайба - трябва да е чиста
• уверете се, че дюзата за подаване на масло над шайбата и притискача на лентата са чисти
• използвайте минерално масло Wood-Mizer за точиларки (номер на частта 083559-1).

Защо точно минерално масло?
Минералното масло за точиларки е по-течно от другите синтетични масла за двигатели или хидравлика. Това помага да почистете заточващата шайба от натрупване на метален прах. Освен това, ако има много прах във Вашата точиларка, това може да повлияе на качеството на заточване като блокира дюзата, маслената помпа и притискача на лентата.

Поръчайте минерално масло за точиларки от местния представител на Wood-Mizer.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Бичене на трупи в био ферма в Швейцарските алпи

2020-7-8

Тази био ферма в планината е достъпна само с планински влак, така че собственикът на фермата закупи малък банциг за трупи LT15, за да не зависи от транспорта и да използва...

Минерално масло за Вашето заточващо устройство

2020-6-10

Чистото минерално масло удължава живота на заточващата шайба с борозоново покритие (CBN). Използването на грешен вид масло може да повреди заточващата шайба, като запуши фината...

Мобилно бичене на ишлеме в Шотландия

2020-5-27

Пет съвета за бичене на ишлеме от опитен шотландски банцикар. Гледайте това интервю, за да научите повече съвети за бичене по поръчка с мобилен банциг.

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии