Блог

Малка захарна фабрика за производство на кленов сироп в семейна ферма

28 август 2019 г.

Малка захарна фабрика за производство на кленов сироп в семейна ферма

С помощта на банциг Wood-Mizer LT40 Хърбърт Бътърфийлд построява малка плевня от бял бор и ясен в семейната си ферма в Шарлот, Мичиган. В тази плевня той е направил фабрика за производство на кленов сироп.

Кленовият сироп е уникален продукт, който се произвежда по древна индийска рецепта от сока на специални кленови дървета, растящи в Северна Америка.

За строителството Хърбърт разбичва приблизително 2,8 куб. м бял бор и ясен на хидравличния си банциг Wood-Mizer LT40 за дървената конструкция.

"Без моят банциг "Ууд-Майзер" нямаше да мога да стартирам този проект, ако трябваше да купувам дървения материал от магазина", казва Хърбърт.

Хърбърт завършва захарната си фабрика с размери 4,3м х 6,1 м. само за шест месеца, използвайки изцяло дървена конструкиция.

"Обичам я. Всеки, който я вижда, иска веднага и той една" - казва Хърб. "Красива е".

Като разбичва собствения си дървен материал, Хърбърт изчислил, че спестява 4000 долара от материали и казва, че хидравликата на неговия банциг му е помогнала най-много по време на проекта.

"Това наистина е любов от труда", казва Хърбърт. Неговата захарна фабрика ще прави кленов сироп за семейството и приятели, за да му се наслаждават от още много години.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Банцизите за листене на Wood-Mizer HR4000 и HR6000 от промишлената...

2019-12-4

Листачите на TITAN HR4000 и HR6000 са налични в конфигурации с една или две глави и предлагат възможност за свръхбързи промени на  дебелината на обработваните дъски по...

Замяна на стари банцизи с модерно оборудване в Индонезия

2019-11-28

С нарастването на цените на облия материал, постигането на по-голям рандеман от всеки труп кара тази индонезийска компания да модернизира своето дървообработващо оборудване.

Промоция на банцигови ленти Wood-Mizer - cамо до 15 Декември 2019 г.

2019-11-28

Отстъпка до 15%! Възможност за доставка! Поръчайте на 0899133109! Само до 15 Декември 2019 г.

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии