Блог

Малка захарна фабрика за производство на кленов сироп в семейна ферма

28 август 2019 г.

Малка захарна фабрика за производство на кленов сироп в семейна ферма

С помощта на банциг Wood-Mizer LT40 Хърбърт Бътърфийлд построява малка плевня от бял бор и ясен в семейната си ферма в Шарлот, Мичиган. В тази плевня той е направил фабрика за производство на кленов сироп.

Кленовият сироп е уникален продукт, който се произвежда по древна индийска рецепта от сока на специални кленови дървета, растящи в Северна Америка.

За строителството Хърбърт разбичва приблизително 2,8 куб. м бял бор и ясен на хидравличния си банциг Wood-Mizer LT40 за дървената конструкция.

"Без моят банциг "Ууд-Майзер" нямаше да мога да стартирам този проект, ако трябваше да купувам дървения материал от магазина", казва Хърбърт.

Хърбърт завършва захарната си фабрика с размери 4,3м х 6,1 м. само за шест месеца, използвайки изцяло дървена конструкиция.

"Обичам я. Всеки, който я вижда, иска веднага и той една" - казва Хърб. "Красива е".

Като разбичва собствения си дървен материал, Хърбърт изчислил, че спестява 4000 долара от материали и казва, че хидравликата на неговия банциг му е помогнала най-много по време на проекта.

"Това наистина е любов от труда", казва Хърбърт. Неговата захарна фабрика ще прави кленов сироп за семейството и приятели, за да му се наслаждават от още много години.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Малайзийската компания се модернизира за по-бърза и по-продуктивна...

2019-9-20

Тази фамилна дъскорезница в Теренгану, Малайзия показва как дори малките компании могат да се възползват от съвременните и по-ефективни машини за бичене.

Ново лазерно гравиране и нов дизайн на кашоните за лентите Wood-Mizer

2019-9-5

Wood-Mizer внедри нова система за маркиране на банциговите ленти в своя производствен процес. От 8 април 2019 г. всички ленти, произведени от Wood-Mizer Industries в Полша, са...

Малка захарна фабрика за производство на кленов сироп в семейна ферма

2019-8-28

С помощта на банциг Wood-Mizer LT40 Хърбърт Бътърфийлд построява малка плевня от бял бор и ясен в семейната си ферма в Шарлот, Мичиган. В тази плевня той е направил фабрика за...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии