Блог

Малайзийската компания се модернизира за по-бърза и по-продуктивна дървопреработка

20 септември 2019 г.

Малайзийската компания се модернизира за по-бърза и по-продуктивна дървопреработка

Тази фамилна дъскорезница в Теренгану, Малайзия показва как дори малките компании могат да се възползват от съвременните и по-ефективни машини за бичене.

През 2014 г. Джазлан закупува банциг LT70 Remote от Wood-Mizer. „Инсталирах банцига на Wood-Mizer, за да модернизирам моята фабрика и да използвам съвременни начини за разбичване на дървен материал“, казва Джазлан.

„Рамата на LT70 е напълно хидравлична и лесно се управлява от един оператор от операторския пулт“, споделя Джазлан. „Операторът стои на операторския пулт и контролира разбичването оттам, като автоматично движи разбичените дъски към транспортьор насочващ ги към заръбващия циркуляр. Това е операция с три човека за управление на банцига и заръбващия циркуляр и можем да произведем висококачествен дървен материал. "

Джазлан може да разбичва всякакви дървени материали с банцига, като използва подходящи банцигови ленти, предназначени за различни дървесни видове.

„Сега режем дамарски хитам [жълт меранти], това е средно твърда дървесина“, каза Джазлан, посочвайки дървения материал, който режеше по време на нашето посещение на неговия банциг. „Този труп е около 750 мм.“

След като разбичените дъски напуснат банцига LT70, те се преместват с помощта на транспортьор към двойно заръбващият циркуляр  Wood-Mizer EG300, където могат да бъдат заръбени до точен размер в зависимост от ширината на материала и крайните изисквания на Джазлан за дървен материал. , С устройството за електронни настройки на заръбващия циркуляр е лесно да промените крайните размери при нужда.Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Мобилно бичене на ишлеме в Шотландия

2020-5-27

Пет съвета за бичене на ишлеме от опитен шотландски банцикар. Гледайте това интервю, за да научите повече съвети за бичене по поръчка с мобилен банциг.

Настройка на водещите ролки

2020-5-20

Водещите ролки придават допълнителна прецизност и стабилност на лентата при рязане. Те също контролират положението на лентата спрямо рамата на банцига. За да проверите дали...

StartCUT — нова серия банцигови ленти Wood-Mizer

2020-5-6

Wood-Mizer представя нова серия банцигови ленти, които комбинират ниска цена и средно качество. В момента StartCUT е най-достъпната банцигова лента в продуктовата гама на...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии