Блог

Линия за разбичване TITAN в полското предприятие MEBLOHIT

20 август 2020 г.

Линия за разбичване TITAN в полското предприятие MEBLOHIT

Благодарение на линията за дървообработка TITAN от Wood-Mizer полски производител на палети увеличава производителността си, като запазва същия брой служители.

MEBLOHIT е полска компания, която произвежда палети в продължение на много години. Това е много предизвикателна индустрия, в която ефективността на производството е ключов фактор за успех. Г-н Ян Завада, собственикът, през годините се е превърнал в експерт в повишаването на ефективността на производството.

"Първоначално използвахме гатер. Ефективността не беше достатъчно висока, затова купихме първият ни теснолентов банциг, а след това още един, за да увеличим производителността", казва Ян Завада.С течение на времето стана ясно, че за да не изостават от пазара и от техните конкуренти, са необходими допълнителни инвестиции. Като се има предвид състоянието на полския пазар на труда, един от приоритетите е повишаването на производителността без наемане на допълнителни служители.

"Днес е много трудно да се наемат служители, така че едно от основните очаквания, което имахме е увеличаване на ефективността на производството, без да се налага да увеличаваме броя на служителите си", казва той. - И така, решихме да закупим линията TITAN на Wood-MizerВсяка линия на Wood-Mizer TITAN е създадена с различни конфигурации машини и транспортьори за придвижване на материалите, за да се отговори на нуждите на клиента по най-добрия начин. Линията на TITAN на г-н Zawada се състои от вертикален банциг TV6000 с пневматичен обръщач (1), Многолистов циркуляр MR3000 с устройство за центриране на дъските от едната страна (2), хоризонтален банциг за листене HR500, Рампа за трупи (3), Сортировачна маса (4), Пулт за управление (5) и транспортьор за събиране на стърготини (6), който минава по цялата линия.Тази конфигурация осигурява ефективна обработка на трупите с малък диаметър и ефективното оползотворяване на капаците.

"Разбичваме предимно бор и смърч, трупи с дължина 2,5 метра и диаметър 15-45 cм. Линията, която Wood-Mizer е проектирала за нас, се оказа перфектна за нашите цели," казва Завада.

Още при въвеждането г-н Завада вижда подобрения. До сега разбичват около 60 куб. м объл материал в една осемчасова смяна. Веднага след включването на новата линия производителността  се е увеличила 1,5 пъти, до 90 куб. м на смяна. "С линията TITAN значително повишихме ефективността без допълнителни работници. Това беше много важно за нас," казва той.

Въпреки че е удовлетворен от подобряването на производителността им, г-н Завада вече мисли за следващите инвестиции - допълвайки линията с още един листач и разширена система за сортиране. "Следващата година възнамеряваме да добавим още машини на Wood-Mizer. Според моите изчисления, това ще ни позволи да увеличим производителността до 120 куб. м дървесина в една смяна със същия брой служители", казва той.


Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Вижте НОВО предаване НА ЖИВО от Wood-Mizer Machines

2020-9-14

Каним ви да се присъедините към поредица от презентации НА ЖИВО от 17 септември до 8 октомври. Всяка седмица Wood-Mizer ще предава видео на живо от производствения завод в...

Линия за разбичване TITAN в полското предприятие MEBLOHIT

2020-8-20

Благодарение на линията за дървообработка TITAN от Wood-Mizer полски производител на палети увеличава производителността си, като запазва същия брой служители.

Промишлена линия за бичене Wood-Mizer TITAN

2020-8-5

Промишленото оборудване за бичини TITAN осигурява висок рандеман, опростен дизайн, евтини инструменти за рязане, които могат да обработват трупи без сортиране и белене на...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии