Блог

Как да подготвите Вашия банциг за студената зима

06 януари 2021 г.

Как да подготвите Вашия банциг за студената зима

Биченето в студено време може да бъде предизвикателство; ето какво трябва да направите, за да сте сигурни, че вие и Вашият банциг сте готови да се справите със зимния сезон на бичене.

Подгответе системата за смазване на лентата


1. Извадете резервоара за вода и го поставете на равна повърхност.2. Източете цялата вода от резервоара.

3. Напълнете резервоара си със зимна течност за чистачки за -20 градуса или по-ниска.4. След като резервоарът за вода се напълни с течност за чистачки, махнете капачката и я поставете отново на Вашия банциг.

5. За да изчистите останалата вода от системата за смазване, отворете клапата за смазване на банциговата лента и оставете излишната вода в системата да изтече навън. (За системи за смазване LubeMizer включете машината в ключова позиция 3, уверете се, че скоростта на подаване е 0, за да предотвратите движението на режещата главата и включете LubeMizer.)6. Уверете се, че през отвора за смазване излиза само течност за чистачки.Изберете подходящи банцигови ленти

1. Изберете лента с по-малък ъгъл на зъба, като следните профили на ленти 4/32, 7/34, 7/39 или 9/29.

2. Обмислете използване на ленти с ширина 32 мм за по-добра производителност.

3. Иглолистната дървесина може да се бичи като твърда, когато е замръзнала, така че използвайте ленти за твърда дървесина в студено време.

Следете скоростта на подаване и качеството на дървения материал

1. Поддържайте постоянна скорост на подаване, докато бичите замръзнали трупи.

2. Използвайте по-ниска скорост на подаване при бичене на частично замръзнали трупи.

3. Следете качеството на разбичения дървен материал, за да определите дали имате нужда от различна лента или да промените скоростта на подаване.

Както винаги, поддържайте добре Вашия банциг, правете необходимите настройки, грижете се да е нивилиран и покрит, когато не се използва. Следвайте тези съвети за студено време и ще бичите с лекота през зимния сезон!Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Ново дървообработващо предприятие в Тайланд се фокусира върху...

2021-1-13

Фирма за производство на биомаса разширява производството на палети с нови банцизи, които носят по-добра възвръщаемост на инвестициите (ROI) от традиционните машини.

Как да подготвите Вашия банциг за студената зима

2021-1-6

Биченето в студено време може да бъде предизвикателство; ето какво трябва да направите, за да сте сигурни, че вие и Вашият банциг сте готови да се справите със зимния сезон на...

Как да изберете най-добрите режещи инструменти за Вашето производство?

2021-1-4

Колкото повече машини имате във Вашата работилница, толкова по-често се сблъсквате с дилемата кои режещи инструменти да изберете, какво е от съществено значение за всяко...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии