Блог

Как да изберете най-добрите режещи инструменти за Вашето производство?

04 януари 2021 г.

Как да изберете най-добрите режещи инструменти за Вашето производство?

Колкото повече машини имате във Вашата работилница, толкова по-често се сблъсквате с дилемата кои режещи инструменти да изберете, какво е от съществено значение за всяко приложение за рязане и как да се уверите, че даден избор ще работи добре за вас.

Когато избирате режещи инструменти за вашето оборудване, трябва да вземете предвид такива аспекти като типа машина, която използвате, вида дървесина, която обработвате, и предвидените крайни продукти.

Във всеки случай си струва да изберете качествени и трайни режещи инструменти и ленти. Качеството не означава непременно, че те са много по-скъпи от другите. Добри примери са режещите инструменти на Wood-Mizer и циркулярните триони, които осигуряват висока издръжливост и ефективност, докато офертните цени са сравними със средните пазарни. Wood-Mizer прави своя режещ инструмент от най-висококачествената немска и шведска стомана и използва усъвършенствана технология за тяхното производство.Банцигови ленти

За да получите най-доброто качество и ефективност на рязане с банцигови ленти, трябва да изберете лента според вида дървесина, която ще обработвате, и банцига, който притежавате. Разумният избор на инструмента значително ще повлияе на това колко дървен материал ще можете да отрежете. Wood-Mizer предлага богат избор на банцигови ленти, включително над 100 комбинации от различни зъбни профили, чапрази, качество на стоманата, ширина и дебелина на лентата.

Серията ленти- RazorTIP, BiMETAL, MaxFLEX, DoubleHARD, SilverTIP, StartCUT, Vortex, може да отговори на изискванията на всеки клиент, без значение какъв вид дървесина ще реже.

Моля, обърнете внимание, че освен да изберете правилната лента, от съществено значение е също така да го поддържате по подходящ начин - редовно го заточвайте, чапразете зъбите, смазвайте по време на работа и елиминирайте твърдите замърсявания от нарязаната дървесина (напр. с помощта на коребелачка) Докато избирате лента за вашия проект за бичене, Ви препоръчваме да се обърнете към търговски представител на Wood-Mizer, който ще се радва да сподели с вас своите знания и опит.
Циркулярни триони

Когато избирате циркулярни триони за многолистов циркуляр, пендула или циркуляр за надлъжно рязане, е от решаващо значение да се вземат предвид много фактори. Трионите за надлъжно рязане могат да се различават от трионите за напречно рязане не само по броя на зъбите, но и по формата, профила и самия дизайн на триона. Циркулярните триони трябва да бъдат избрани въз основа на твърдостта и влажността на дървесината, която ще се обработва.

Wood-Mizer предлага универсални циркулярни триони както за напречно така и за надлъжно рязане на мека или твърда дървесина, както и за суха или влажна дървесина. Тези универсални триони са удобни в по-малки работилници, които обработват различни дървесни видове с много различни машини.

Антиадхезивните циркулярни триони за многолистови циркуляри имат антифрикционно покритие, което предпазва повърхността им от натрупвания на дървесен прах и я прави устойчива на прах и топлина.

Профилни ножове и фрезови глави

Wood-Mizer предлага повече от 70 вида ножове за машини за фрезоване и профилиране. Изборът зависи преди всичко от вида на оборудването, с което работите, засягайки основните параметри на ножа като височина, дължина и дебелина.

Въпреки това има смисъл да обмислите и вида дървесина, който обработвате. Ножовете HSS (високоскоростна стомана) са идеални, ако рендосвате или фрезовате мека до средно твърда дървесина. Ако обработвате тропически, изключително твърди видове, препоръчително е да изберете HW Tools с режещи ръбове, гарантиращи най-високо качество на рязане дори за най-твърдите дървесни видове. Ако работите предимно с иглолистна дървесина, ножовете CR13 имат най-доброто съотношение цена-качество.
Гатерни триони
 
Wood-Mizer произвежда гатерни триони от различни видове стомана. Много производители имат гатерни триони от универсална стомана, предлагащи основните предимства като достъпна цена и цялостно качество.
 
Ако обаче режете предимно твърда дървесина, може да помислите за избор на гатерни триони от стомана с по-висока якост и устойчивост, като например гатерни триони от стомана Uddeholm, предлагани от Wood-Mizer. Хромираните триони издържат по-дълго и подобряват качеството на обработения материал при работа с твърда дървесина.
 


Предлагайки широка гама от режещи инструменти, Wood-Mizer е правилният доставчик, който осигурява по-лесно снабдяване с продукти и постоянно качество на рязане, особено за онези дървопреработватели, които работят с множество машини или обработват различни видове дървесина.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Ново дървообработващо предприятие в Тайланд се фокусира върху...

2021-1-13

Фирма за производство на биомаса разширява производството на палети с нови банцизи, които носят по-добра възвръщаемост на инвестициите (ROI) от традиционните машини.

Как да подготвите Вашия банциг за студената зима

2021-1-6

Биченето в студено време може да бъде предизвикателство; ето какво трябва да направите, за да сте сигурни, че вие и Вашият банциг сте готови да се справите със зимния сезон на...

Как да изберете най-добрите режещи инструменти за Вашето производство?

2021-1-4

Колкото повече машини имате във Вашата работилница, толкова по-често се сблъсквате с дилемата кои режещи инструменти да изберете, какво е от съществено значение за всяко...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии