Блог

Изработване на дъски за рязане в Нова Скотия, Канада

17 юли 2019 г.

Изработване на дъски за рязане в Нова Скотия, Канада

Базирана на остров Кейп Бретон в Нова Скотия, "Larch Wood Canada ", изработва дъски за рязане от дървесина на лиственица. В допълнение към красивите си цвят и текстура, дървесината на лиственицата предлага и издръжливост, дъските за рязане, изработени от нея  се отличават и с естествено възстановяване на повърхността.

Дон Биймиш, генерален директор на "Larch Wood Canada", който проектира тези дъски за рязане и ги пуска на пазара през 2005 г., разказва в неговото видео интервю какви са стъпките, от които се състои процеса на изработка на тези дъски за рязане.

Първоначално трупите от лиственица се обработват на банциг Wood-Mizer LT40. След това дървеният материал внимателно се подрежда и поставя в сушилна камера. Изсушеният дървен материал се обработва на окрайчващ циркуляр, на който се нарязва на различни дължини. От там се придвижва към четиристранно рендосваща машина. Следващата стъпка е многолистовият циркуляр, на който се обработва в размера, необходим за крайния продукт. Но това не е достатъчно точно и се дообработва на абрихт, който прави размера много точен.

След това преминава за първо слепване. "Момчетата, които правят това, оглеждат края на всеки детайл, за да определят модела, който ще бъде на готовата повърхност на дъската за рязане. Те правят чудесния микс от текстури", казва Дон Биймиш.   

След като слепването приключи, те се изпращат към рендосващата машина, която премахва лепилото и прави повърхността перфектно гладка. От там той отива към циркуляра за напречно рязане.  Получават се две парчета по един инч и се придвижват за второ лепене, за да се получи крайната повърхност на дъските за рязане. След това те трябва да преминат през абрих за задаване на точна дебелина и да се направи крайно шлайфане и оформяне на обли ръбове. На последната стъпка продуктът се покрива с три слоя повърхностно покритие (два слоя минерално масло и един слой восък) и след това се опакова, за да бъде изпратен на клиента.

„Когато купувате дъска за рязане от нас, трябва да очаквате, че ще получите нещо, което ще използвате с удоволствие, това ще бъде акцент във Вашата кухня и ще можете да го оставите на децата си “, казва Дон Биймиш, генерален директор на "Larch Wood Canada".

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Очаквайте скоро! Wood-Mizer ще пусне нов малък банциг от серията LX

2019-8-14

В края на лято 2019 Wood-Mizer ще представи нов хоризонтален банциг с тесни ленти, който ще бъде най-евтината дървообработваща машина през цялата история на компанията.

Wood-Mizer пуска на пазара заръбващия/многолистов циркуляр за...

2019-8-7

Wood-Mizer пусна на пазара нов заръбващ циркуляр TITAN EG800, наистина универсална машина, проектирана да предложи отлично решение на малки и средни дървопреработватели,...

НОРВЕЖКА КОМПАНИЯ ЗА ДЪРВЕНИ КЪЩИ ПРЕМИНАВА НА БАНЦИГ LT70 С...

2019-8-6

От уютни бунгала на брега на езерото до луксозни ваканционни домове в планината, тази норвежка компания прави всичко с новият си банциг Wood-Mizer LT70

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии