Блог

Изработване на дъски за рязане в Нова Скотия, Канада

17 юли 2019 г.

Изработване на дъски за рязане в Нова Скотия, Канада

Базирана на остров Кейп Бретон в Нова Скотия, "Larch Wood Canada ", изработва дъски за рязане от дървесина на лиственица. В допълнение към красивите си цвят и текстура, дървесината на лиственицата предлага и издръжливост, дъските за рязане, изработени от нея  се отличават и с естествено възстановяване на повърхността.

Дон Биймиш, генерален директор на "Larch Wood Canada", който проектира тези дъски за рязане и ги пуска на пазара през 2005 г., разказва в неговото видео интервю какви са стъпките, от които се състои процеса на изработка на тези дъски за рязане.

Първоначално трупите от лиственица се обработват на банциг Wood-Mizer LT40. След това дървеният материал внимателно се подрежда и поставя в сушилна камера. Изсушеният дървен материал се обработва на окрайчващ циркуляр, на който се нарязва на различни дължини. От там се придвижва към четиристранно рендосваща машина. Следващата стъпка е многолистовият циркуляр, на който се обработва в размера, необходим за крайния продукт. Но това не е достатъчно точно и се дообработва на абрихт, който прави размера много точен.

След това преминава за първо слепване. "Момчетата, които правят това, оглеждат края на всеки детайл, за да определят модела, който ще бъде на готовата повърхност на дъската за рязане. Те правят чудесния микс от текстури", казва Дон Биймиш.   

След като слепването приключи, те се изпращат към рендосващата машина, която премахва лепилото и прави повърхността перфектно гладка. От там той отива към циркуляра за напречно рязане.  Получават се две парчета по един инч и се придвижват за второ лепене, за да се получи крайната повърхност на дъските за рязане. След това те трябва да преминат през абрих за задаване на точна дебелина и да се направи крайно шлайфане и оформяне на обли ръбове. На последната стъпка продуктът се покрива с три слоя повърхностно покритие (два слоя минерално масло и един слой восък) и след това се опакова, за да бъде изпратен на клиента.

„Когато купувате дъска за рязане от нас, трябва да очаквате, че ще получите нещо, което ще използвате с удоволствие, това ще бъде акцент във Вашата кухня и ще можете да го оставите на децата си “, казва Дон Биймиш, генерален директор на "Larch Wood Canada".

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Банцизите за листене на Wood-Mizer HR4000 и HR6000 от промишлената...

2019-12-4

Листачите на TITAN HR4000 и HR6000 са налични в конфигурации с една или две глави и предлагат възможност за свръхбързи промени на  дебелината на обработваните дъски по...

Замяна на стари банцизи с модерно оборудване в Индонезия

2019-11-28

С нарастването на цените на облия материал, постигането на по-голям рандеман от всеки труп кара тази индонезийска компания да модернизира своето дървообработващо оборудване.

Промоция на банцигови ленти Wood-Mizer - cамо до 15 Декември 2019 г.

2019-11-28

Отстъпка до 15%! Възможност за доставка! Поръчайте на 0899133109! Само до 15 Декември 2019 г.

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии