Блог

Дървообработващи машини от Wood-Mizer на изложението LIGNA 2023

24 май 2023 г.

Дървообработващи машини от Wood-Mizer на изложението LIGNA 2023

На LIGNA 2023, най-голямото търговско изложение в Европа на машини за дървообработващата промишленост, Wood-Mizer представи пълна гама от продукти за дървообработване, включително добре познатата гама от дървообработващи машини и оборудване за производство на готови изделия от дърво. На основата на 40-годишния си опит в производството на първокласни банциг машини Wood-Mizer разработи гама от дървообработващи машини, които потвърждават слогана на компанията „From Forest to Final Form“ — „От гората до готовия продукт“. Наред с най-продаваните си модели компанията Wood-Mizer представи и най-новите си разработки, рендосващата/профилираща машина MP280 и машината за форматно разкрояване MS750.

Изобретени през 90-те години на миналия век от Бо Мартенсон, основател на MOReTENs, дървообработващите машини и оборудване са завоювали широко признание и популярност сред професионалистите и любителите, които ценят универсалността, прецизността и издръжливостта, предлагани на достъпна цена. От 2017 г. насам Wood-Mizer разработва линии компактни и леки дървообработващи машини, предоставя знания в областта на проектирането и производството на машини и доставя дървообработващо оборудване чрез своята мрежа от опитни търговци и дистрибутори, работещи в почти всяко ъгълче на света.

Дървообработващите машини са предназначени за бързо и ефективно производство на готови изделия от дърво, като подови настилки, фасадни панели и облицовки, рамки за врати и прозорци, летви, корнизи и много други. Те са идеалният инструмент за всеки дърводелец, от начинаещия, който сега се учи, до големите предприятия, които търсят по-ефективни начини за производство.
Асортиментът от дървообработващи машини, представени на изложението LIGNA, включваше 4-странните рендосващи/профилиращи машини MP360 и MP280 (новост), 2-странната надлъжно профилираща машина MP200, комбинираната рендосваща/профилираща/надлъжно обрязваща машина MP220, рендосващата и формовъчна машина, MP160, мултирендосващата комбинирана машина MP180, машината за форматно разкрояване MS750 (новост). В допълнение към дървообработващите машини, споменати по-горе, Wood-Mizer представи новата гама MES Dust Collection System за ефективно отстраняване на дървени стърготини и талаш в цеховете. Предложението включва всички необходими инструменти и аксесоари от каталога TOOLS на Wood-Mizer, като прави, профилни и спирални рендосващи ножове, вертикални и хоризонтални режещи глави, дискове за циркулярни триони, свредла и др.

Всички дървообработващи машини на Wood-Mizer имат някои общи характеристики:

    4-странните рендосващи/профилиращи машини имат горна, долна, дясна и лява режещи глави, което позволява обработване на дъската от всички страни само с едно преминаване на материала през машината. Всяка режеща глава се задвижва от отделен двигател, което подобрява ефективността и намалява разхода на енергия. Смяната на профилните ножове в режещите глави е бърза и лесна. Каталогът на Wood-Mizer TOOLS съдържа разнообразие от ножове с различни форми и профили.

    Чугунените работни маси осигуряват стабилна основа за обработка на дървения материал, като премахват вибрациите и неточностите при рязане. Висококачественият чугун гарантира повишена здравина, надеждност и устойчивост на износване. Масите за подаване и разтоварване са изработени от висококачествена стомана.

    Ергономичното управление на рендосващата/профилираща машина се осъществява чрез лесно достъпен панел за управление, който има отделни превключватели за всяка режеща глава. Параметрите на рязане (ширина, височина) могат да се регулират удобно с помощта на прости и надеждни решения (дръжки, лостове).

    Компактната и лека конструкция с колела улеснява преместването на машината из работилницата. Освен това всички дървообработващи машини имат отвори за отстраняване на прах, стърготини и талаш.

    Цялата гама дървообработващи машини на Wood-Mizer се произвежда в Европейския съюз, като се използват суровини от реномирани доставчици и най-добрите налични производствени технологии. Wood-Mizer предоставя 2 години гаранция и следпродажбено обслужване за всички дървообработващи машини.


'


По време на изложението LIGNA Wood-Mizer представи няколко нови дървообработващи машини — рендосващата/профилираща машина MP280 и панелната машина за форматно разкрояване MS750.

Въз основа на проверената конструкция на MP260, най-популярната в света, Wood-Mizer разработи второ поколение на четиристранната рендосваща/профилираща машина, за да отговори на непрекъснато нарастващите изисквания на специалистите по обработка на дървен материал. Новата рендосваща/профилираща машина MP280 е функционален и универсален дървообработващ агрегат с някои технически решения, заимствани от по-модерната машина MP360.

Машината за форматно разкрояване MS750 е снабдена с издръжлив чугунен режещ блок, диск за подрязване и прецизна алуминиева подвижна маса (каретка). Машината е предназначена за дърводелски работилници и за производители на мебели, които търсят по-ефективни начини за точно калибриране и рязане на различни видове дървен материал. На изложението LIGNA панелната машина за форматно разкрояване MS750 демонстрира рязане на дъски, панели и масивен дървен материал.

На изложението LIGNA 2023 Wood-Mizer показа своя стремеж да помага на клиентите си да развият своите проекти и предприятия за дървообработване, бизнес, както и творческите си планове, свързани с дървен материал. Разработването и производството на компактни, многофункционални дървообработващи машини на достъпна цена, способни да произвеждат висококачествена готова продукция от дърво, разширява допълнително значението на слогана на Wood-Mizer „From Forest to Final Form“ „От гората до готовия продукт“.
***


Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Как правят дървени мебели в Долна Саксония, Германия

2023-5-31

Дебелите трупи са евтини, но трудни за обработка и само малцина могат да се справят с тях. Тези трудности обаче не спират Ян Нартен, млад дърводелец от Германия, който реже...

Дървообработващи машини от Wood-Mizer на изложението LIGNA 2023

2023-5-24

На LIGNA 2023, най-голямото търговско изложение в Европа на машини за дървообработващата промишленост, Wood-Mizer представи пълна гама от продукти за дървообработване,...

Линии за рязане на дървен материал Wood-Mizer Systems, представени...

2023-5-19

Линиите за рязане на дървен материал Wood-Mizer Systems са модерно, цялостно технологично решение за предприятия, които искат да повишат ефективността си и да автоматизират...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии