Блог

Два банцига WM4000 заменят четири LT40 и увеличават производителността

27 март 2019 г.

Два банцига WM4000 заменят четири LT40 и увеличават производителността

Чешки производител на дървен материал свързва техния 20-годишен растеж с добавянето на по един банциг LT40 периодично, докато не преминават на промишлените банцизи на Wood-Mizer.

„Преди 20 години купихме първият ни банциг- Wood-Mizer LT40“, спомня си Мирослав Чекал от Чехия. "Постепенно през годините купихме още и в на края се сдобихме с шест банцига LT40, които ежедневно работят."

Компанията на Мирослав е отличен пример за това как едно дървообработващо предприятие може да расте стабилно, като инвестира разумно и увеличава производствения си капацитет без да поема прекалено голям риск наведнъж. Въпреки че компанията имала шест банцига в експлоатация, Мирослав в крайна сметка установява, че все още е необходимо да увеличи производителността. Така той решава да се спре на банцига Wood-Mizer WM4000

"Той замени два банцига LT40 и ефективността се е увеличила", казва Мирослав.

Дори след въвеждането на новия промишлен банциг, техните поръчки продължават да се увеличават всяка година, и наскоро трябваше да добави още един банциг WM4000, за да увеличи производителността им още повече.

„Ние основно разбичваме трупи от дъб и топола. Ние произвеждаме дъски от топола за производителите на ковчези и дъбова дървесина за строителната индустрия, главно за износ, а този пазар се разраства бързо, ”отбелязва Мирослав.

„Искахме да си купим още един банциг WM4000, но проблемът беше, че производствената ни зала е построена по такъв начин, че е невъзможно да се инсталира WM4000 в типичната му конфигурация. Нуждаехме се от машина с напълно обърнато преминаване на материалите”, каза г-н Чекал.
Мирослав се обърна към агента на Wood-Mizer в Чехия, за да провери дали има някакъв начин, по който Wood-Mizer може да посрещне това предизвикателство с някакво персонализирано решение. „С купуването още на първия си LT40, не само се сдобихме със страхотна машина, но и с най-доброто обслужване. Винаги са били на разположение да говорят по телефона с нас или да ни посетят лично за обучение или съвет. Така че бях сигурен, че ще мога да се обърна към тях с този проблем ”, казва той.

Не остава разочарован. Инженерите на Wood-Mizer работят върху това как да се справят с проблемите идващи от пространството в сградата на Мирослав и създават банциг, съобразен изцяло с неговите нужди. “Wood-Mizer е персонализирал банцига WM4000, за да отговари на изискванията на нашите помещения, така че е конструиран с обратно хидравлично манипулиране на трупите специално за нас”. Заедно с WM4000, Мирослав поръчва и заръбващ циркуляр EG300 за да подобри капацитета на производствената линия още повече.

Тези промени му носят по-високите нива на производителност, на които се надяваше Мирослав. "Вече произвеждаме 1500 куб. м дървен материал месечно", казва Чекал. "Всеки от двата банцига WM4000 произвеждат 500 кубически метра дървен материал, а други 500 кубически метра се произвеждат на двата банцига LT40, които все още работят."

Преминаването на промишлени банцизи също води до значителни икономии в резултат на намалената необходимост от работна ръка, по-ниски разходи за ленти и по-ниски разходи за поддръжка. „Благодарение на въвеждането в употреба на двата WM4000 необходимите работници в цеха от десет станаха шест. Сега имаме и по-малко потребление на ленти, нуждаем се от по-малко резервни части и генерираме по-малко отпадъци. Докато потребление на енергия остана приблизително същото, ”прави равносметка Мирослав.

Мирослав Чекал е много доволен от тези подобрения в компанията и дори сега си мисли за допълнителни машини, които може да добави, за да се справи с пазара. "Нашите машини вече работят по 10 часа на ден и не е проблем за машините да работят повече, но ние просто не искаме да работим 16 часа на ден!" Той е убеден, че следващото им обновяване отново ще бъде машина от развиващата се промишлена продуктова гама на Wood-Mizer.Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Първо видео от Изложението LIGNA

2019-6-12

Вижте новото оборудване на Wood-Mizer за 2019!

На LIGNA 2019 Wood-Mizer представи широка гама от нови машини,...

2019-6-10

На изложението LIGNA 2019 Wood-Mizer отвърди репутацията си на водещ производител, предлагащ машини както за малки цехове, така и за промишлени предприятия за първична и...

Банцигът за листене TITAN HR2000 на Wood-Mizer

2019-5-29

Няколко машини TITAN са проектирани да използват едновременно тесни и широки банцигови ленти. Това дава на дървообработващите предприятия гъвкавост да използват широки ленти за...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии