Блог

Бичене на трупи в био ферма в Швейцарските алпи

08 юли 2020 г.

Бичене на трупи в био ферма в Швейцарските алпи

Тази био ферма в планината е достъпна само с планински влак, така че собственикът на фермата закупи малък банциг за трупи LT15, за да не зависи от транспорта и да използва собствена дървесина.

Казвам се Хайни Хътър. Аз живея на планината Риги в Швейцария и ръководя био планинска ферма с кози, крави и овце. Тук съм вече 10 години. Стопанството е уникално, тъй като можете да се стигнете до него само като вземете планинската железница или като вървите по пътеката. "Известен като влак „на зъбно колело“, влакът опира на коловози като всеки друг, но има допълнителна предавка, прикрепена към зъбно колело между двата гладки. Скоростта се затваря в тази назъбена коловоза и дърпа влака нагоре по необичайно стръмната планинска жп линия до върха на връх Риги.

"На планината имам 3 хектара собствена гора, но без никакъв достъп до пътя, досега бях ограничен да произвеждам само дърва за огрев."

„Тук винаги ми трябва дървен материал. Конюшнята и старата къща винаги се нуждаят от ремонт и подобрения. Огледах няколко различни банцига, получих добра цена за този LT15 и го купих. "

Mr. Hutter's home on the right, and the train approaching.
Сега господин Хътър може да добива собствения си дървен материал точно според нуждите си.

„Биченето беше нещо напълно ново за мен. Винаги съм го намирал за очарователно. Винаги, когато съм виждал някой да работи с банциг, с удоволствие гледах. Просто миризмата на прясно нарязан дървен материал е невероятна! ”

„Когато за пръв път купих банциг Wood-Mizer, нямах никакви познания свързани с биченето на трупи. Това беше отлична инвестиция за мен. "

„Живея сам тук, в планината, а градът е далеч. Имам нужда от това разстояние. Имам красива панорама и виждам целия свят и в същото време имам известно разстояние от него. Наистина ми харесва това. Не чувствам, че има много недостатъци да се живее тук - иначе не бих бил тук, нали?"

The view from Mr. Hutter's farm
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Промишлена линия за бичене Wood-Mizer TITAN

2020-8-5

Промишленото оборудване за бичини TITAN осигурява висок рандеман, опростен дизайн, евтини инструменти за рязане, които могат да обработват трупи без сортиране и белене на...

Предприятие за производство на палети, първият собственик на...

2020-7-28

Семеен бизнес „AMESKO“, който произвежда палети и други дървени опаковки в полското село Szczytkowice, отчита ръст на ефективността благодарение на инсталирането на...

Бичене на трупи в био ферма в Швейцарските алпи

2020-7-8

Тази био ферма в планината е достъпна само с планински влак, така че собственикът на фермата закупи малък банциг за трупи LT15, за да не зависи от транспорта и да използва...

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии