ШИРОКОЛЕНТОВ БАНЦИГ WB2000

ПРОФЕСИОНАЛНО БИЧЕНЕ НА ВИСОКО НИВО!

Изпратете запитване за цена или информация!

В резултат на познанията на Wood-Mizer за нуждите на клиентите на международните пазари е създаден банциг, който е най-доброто, което могат да предложат както теснолентовите, така и широколентовите технологии.

Моделът WB2000 е машина за високи натоварвания с много здрава конструкция, не изисква сложна и скъпа поддръжка и се отличава с изключително ефикасна работа. WB2000 използва широка лента от 75 мм или 100 мм със стелитни върхове.

За да се осигури най-добрата видимост върху процесите на рязане се предлага видеосистема за наблюдение с две камери като стандарт, а до четири камери могат да се добавят като опция.

Професионалната версия е снабдена с 12-инчов сензорен екран, който показва различни параметри, като например размерите на материала, настоящата височина на главата и основната мощност на двигателя. За да регулира тези параметри, операторът просто трябва да използва сензорния екран, за да въведе нови настройки. Икономичната версия използва 5.7-инчов сензорен екран с най-новата версия на устройството за задаване на дебелините PLC3 Setworks.

Здравата конструкция на рамата позволява преработването на трупи с тегло до 6 т. Всички хидравлични функции за манипулиране на трупите - като – притискач, верижен обръщач, задвижвани ролки, странични опори и захвати за призмата -са модулни и могат да бъдат премествани на различни места върху рамата, ако е не.

WB2000 може да се използва като самостоятелен банциг за пълно обработване на дървен материал или в допълнение към съществуващ бизнес за обработка на трупи с неправилна форма и големи размери или за производство на поръчки, за които съществуващото оборудване не е подходящо. Благодарение на различните хидравлични пакети и дължини на рамата, банцигът е много гъвкав. Той може да разбичва трупи с голям диаметър от твърда дървесина и тропическа дървесина от 2.4 метра до 12 метра.

ОБОРУДВАНЕ НА WB2000

Двупосочен верижен обръщач

Двупосочен верижен обръщач
Надежно устройство за бързо завъртане и позициониране на трупите.

Централен притискач

Централен притискач
Освен за сигурно притискане и фиксиране на трупите може да се използва и за завъртане на призмите.

Задвижвани ролки за повдигане

Задвижвани ролки за повдигане
Дават възможност за лесно и бързо позициониране на трупите по дължина и отстраняване на последните материали или призми.

Вертикални странични опори

Вертикални странични опори
Плътното притискане на призмите към тези опори гарантира прав ъгъл на сечението на фасонираните материали.

Захвати за призмата

Захвати за призмата
Захващат призмата от две страни по време на бичене. Особено полезни при разбичване на трупи с големи вътрешни напрежения.

Мощност на основния двигател

Мощност на основния двигател
30 кВт електрически двигател е стандарт.
7 кВт електрически двигател е опция.

Хидравлична система за опъване на лентата

Хидравлична система за опъване на лентата
Поддържа постоянно опъването на лентата.

Камери и екран

Камери и екран
Осигуряват пълна видимост върху процеса на рязане. Две камери са включени в стандартното оборудване. Допълнително могат да бъдат монтирани до 4 камери.

Лазерно насочващо устройство

Лазерно насочващо устройство
Посредством лазерен проектор операторът винаги вижда къде точно ще мине лентата по време на рязането. Предлага се като опция.

Устройство за белене на кората

Устройство за белене на кората
Поддържа лентата в по-добро състояние между заточванията и значително удължава живота й като почиства повърхността на трупите от замърсявания от почва, пясък и др. Предлага се като опция.

Устройство за избутване на дъските

Устройство за избутване на дъските
Включва палци, ограничителни вериги и буферна ролка.

Лентов транспортьор

Лентов транспортьор
Разположен в края на рамата. Включва се автоматично, когато главата се връща, осигурявайки ефективно движение на материалите. Ъгълът на наклон може да бъде регулиран.

Кабина на оператора с климатик

Кабина на оператора с климатик
Поддържа комфортна температура за оператора и предпазва електронните елементи от неблагоприятни метеорологични условия.

Удължителни секции

Удължителни секции
Рамата може да бъде удължена с 2 m или 4 m (предлага се само за рама с размер M).

Операторски пулт (икономична версия)

Операторски пулт (икономична версия)
Станцията на оператора е оборудвана с вграден контролен панел с всички функции на главата и хидравликата. Допълнителната система за видеонаблюдение* позволява на оператора да наблюдава целия процес на рязане.

*Две камери са включени в стандартното оборудване. Допълнително могат да бъдат монтирани до 4 камери.

Операторски пулт (професионална версия)

Операторски пулт (професионална версия)
Повдигнатата платформа с операторски стол и два джойстика е оборудвана с модерен контролен панел със сензорен екран и система за видеонаблюдение*. Благодарение на това, операторът може ефективно да управлява всички функции за рязане и хидравлични операции. Като опция се предлага и климатизирана кабина.

*Две камери са включени в стандартното оборудване. Допълнително могат да бъдат монтирани до 4 камери.

Подаване на трупите & Манипулиране на материалите

Log Deck

Напречен транспортьор за трупите (LD2):
Управлява се от операторския пулт и осигурява краткотрайно складиране на трупите и подаване за преработка. Преместването на трупите се осъществява с вериги тежко изпълнение, електродвигател и редуктор. Оборудван е с краен изключвател и вилично натоварващо устройство, които гарантират подаването на трупите поединично. Конструкцията на транспортьора позволява безпроблемно подаване върху машината и на криви и ниско качествени трупи. Предлага си в две дължини (3,6 м или 6 м) и две ширини (1,55 м и 3,3 м).

Incline Conveyor

Транспортьор за разбичените материали (CB3):
Скоростта на движение на транспортьора е съобразена със скоростта на избутване на материалите от банцига. Благодарение на лекия наклон на транспортьора, постъпващите върху него материали могат да се натоварят върху сортиращия напречен транспортьор, който е с по-голяма височина от рамата на банцига.

Transfer Table

Напречен сортировъчен транспортьор (TD2):
Този транспортьор предлага едно просто и ефективно решение за бързо и рационално транспортиране на материала. След като материалът постъпи върху транспортьора краен изключвател задвижва въздушна възглавница, която издига едностранно напречен ролков транспортьор, по който дъските се приплъзват върху друг транспортьор или в буферна зона. Операторът на банцига или друг работник може да включи алтернативно пневматичен цилиндър, който избутва дъската в обратната посока. Препоръчва се за материали до 6 м.

Техническа спецификация

Мощност
Стандарт 30 кВт Електрически
Опции 37 кВт Електрически
Максимални размери на обработка
Макс. широчина на обработвания материал 900 mm
Макс. тегло на трупа 6 t
Дължина5.2 м (S)
8.2 м (M)
Дължина (c устройство за избутване на дъските)4.5 м (S)
7.5 м (M)
Минимална дължина на обработвания материал1.2 м