Блог

Благодарение на сушилните камери със соларни панели дървеният материал се предпазва от повреди в резултат на паразити и вода

03 януари 2019 г.

Благодарение на сушилните камери със соларни панели дървеният материал се предпазва от повреди в резултат на паразити и вода

На фермера Натан Браун му омръзнало бръмбари да увреждат дървения материал по време на атмосферно сушене и решил да построи сушилна камера със соларни панели…

„Сушилната камера със соларни панели ще спаси моята дървесина от тези малки паразите“, казва Натан. Дизайнът на сушилнята е взет от безплатни планове на Вирджинския Технически Университет. Идеята, обаче, да се използва основата на кемпер, за да се постави камерата на колела, е лично на Натан. „Исках сушилнята да е мобилна, за да може да се мести лесно из фермата и до други дървообработващи предприятия“, казва той.

Използвайки банциг Wood-Mizer LT15 с банцигови ленти модел DoubleHARD, Натан разбичва 1,3 м3 дървесина, за да завърши този проект. Комбинацията от топола, дъб и бор дава на сушилнята впечатляващ външен вид.  Не само Натан спестява $2,500 като завършва проекта сам, но и ще спестява пари и в бъдеще като сам суши материала си на място. „Започнах този проект, защото исках да създам висококачествен дървен материал с по-висока придадена стойност с моя LT15“, казва Натан. Като банцикар, той знае много добре, че цената на дървения материал се увеличава ако дървесината е правилно изсушена.  

„Всеки, който е виждал сушилната камера, коментира колко добре изглежда“, казва Натан. „Красотата на този проект нямаше да е възможна без моят LT15! Сега след като това е направено, съм готов да започна да бича и зареждам моята сушилня с материал.“

Автор: Саманта АлександърPrint

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Специализирано изложение Техномебел, 26-30 Март 2019 г., София

2019-3-21

Екотехпродукт ООД Ви кани на щанд D1 в зала 3 на специализираното изложение Техномебел, което ще се състои в Интер Експо Център, София от 26-30 Март.

Wood-Mizer TOOLS: Триони за напречно рязане Wood-Mizer

2019-3-20

Линията от циркулярни триони на Wood-Mizer покрива всеки размер на триона и възможно приложение, а продуктовата гама непрекъснато се разширява.

Защо местна дървесина?

2019-3-1

Мениджърът на дървопреработващо предприятие "Scottish Wood" обяснява защо те преработват дървесина, която е добита в Шотландия.

Абонирайте се за информационен бюлетин

Newsletter

Харесахте ли статията? Не пропускайте възможността да се абонирайте за нашия информационен бюлетин с подобни истории, новини и промоции. Ще Ви го изпращаме веднъж на месец. 

Абонирайте се

Социални медии